Rastart donirao šampone i sapune - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Rastart donirao šampone i sapune

Članovi organizacije Restart danas su na simboličan način donirali higijenska sredstva Odjelu za ginekologiju. Na Odjel nisu mogli ući. Toalet papir, šampone i sapune ostavili su na ulazu u zgradu.

Članovi Restarta tvrde da osim osnovnih higijensih sredstava na ginekologiji Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske nedostaju pojedini lijekovi koji su veoma bitni za trudnice, ali i novorođenčad. Kažu da su takve informacije dobili i od pacijenata ali i od zaposlenih na ginekologiji koji ne smiju javno da progovore.

Prema tim informacijama nema proteina koji zadržavaju tečnost u krvnim sudovima a nema dovoljno ni dripa koji podstiče kontrakcije i spriječava krvarenje nakon poroda. Iz UKC su ranije tvrdi da problem leži u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH i tenderima.

’’Da li trudnice i novorođenčad treba da mare sto tenderi padaju? Tenderi će padati sve dok se pokušavaju namjestiti. Nas ne zanima ko je odgovoran, da li Kancelarija za žalbe BIH ili UKC RS. Mi tražimo i apaleujemo da se ovaj problem riješi, prije nego što dođe do tragičnog ishoda’’ – rekao je predsjednik UG Restart Srpska Stefan Blagić.

Iz Restarta su upozorili i na to da se trudnice na ginekoligiji imaju lošu ishranu.

’’Hrana kojom se trudnice hrane je katasrofalna. To su pašteta i sirni namaz. Ja bih pozvao direktora Đajića da stane na vagu i zapiše koliko ima kilograma i da se mjesec dana hrani u ovoj količini kojom se hrane trudnice, pa da se onda ponovo izvaže pa da saopšti rezultate”, kaže član Restarta Miloš Komljenović.

Komentar je imao i direktor Univerzitetsko-kliničkog centra Vlado Đajić za BN TV kaže da današnji potez Restarta nije dobronamjeran.

’’Smatram da je ovo teatar. Svako ko je dobronamjeran ne pravi dramu oko bolnice i ne donosi kao neke pakete tu, a prave sebi reklamu. Ja sam preko 50 puta rekao da bolnica normalno funkcioniše, imamo sredstva da kupimo sve. Problem je u javnim nabavkama. Da su imalo dobronamjerni, oni bi išli pred Savjet ministara i Kancelariju za žalbe’’- rekao je za BN TV direktor UKC RS Vlado Đajić.

Prebacivanje odgoornosti sa jednih na druge građanima nije od koristi. Činjenica je da se na ovaj problem upozorava godinama, ali niko ne reaguje.

BN TV

Danas objavljeno

Kon prognozirao kada dolazi boljitak, ali i svadbe

M.

Vučić: Zadovoljan sam ako BiH raste brže

M.

Napad u džamiji u Tirani, pet povrijeđenih

M.

Ostavite komentar