Rast broja zaraženih u Kini otkazao stotine letova - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Rast broja zaraženih u Kini otkazao stotine letova

Kina je danas saopštila o naglom porastu zaraza virusom korona na jugu zemlje, s 18 novih lokalnih slučajeva 30. maja u gradu Guangžu, što je izazvalo talas otkazivanja avionskih letova.

Od 27 novih slučajeva zaraze virusom korona koji su predstavljeni u najnovijem izvještaju vlade, samo 7 infekcija je “uvezeno”, a ostatak potiče iz provincije Guangdong.

Kada su u pitanju lokalne infekcije, od njih 20 ukupno 18 dolazi iz grada Guangžu, a dva iz grada Fošan, saopštile su u vlasti u provinciji Guangdong.

Od objave podataka otkazano je ukupno 519 letova u međunarodnoj zračnoj luci Guangžu Baijun, što je za ponedjeljak činilo 37% ukupnih letova, prema bazi podataka Variflight.

Međunarodna vazdušna luka Guangžu Baijun, koja je prošle godine prevezla 43,8 miliona putnika, bila je najprometnija vazdušna luka na svijetu tokom pandemije.

Ljudi koji napuštaju grad trebaju pokazati dokaz negativnog testa na Kovid-19 ne starijeg od tri dana, osim ako nisu bili u tranzitu, rekli su iz uprave grada u saopštenju kasno u nedjelju.

U subotu je vlada Guangžua naredila stanovnicima pet ulica u naselju Livan da ostanu kod kuće i obustavila manje važne aktivnosti, dok su lokali i tržnice zatvoreni.

Kako je rekao Čen Bin, zamjenik direktora opštinske komisije za zdravstvo na konferenciji za novinare u nedjelju, nedavne infekcije predstavljaju verziju soja koji je otkriven u Indiji prema rezultatima sekvenciranja genoma.

Kina je 30. maja izvijestila i o 19 novih asimptomatskih infekcija, koje vlada ne svrstava u potvrđene slučajeve. U periodu do 30. maja Kina je imala ukupno 91.099 potvrđenih slučajeva zaraženih, dok je broj preminulih ostao nepromijenjen na 4.636.

Danas objavljeno

Zvornik: Hapšenje zbog ozbiljnih prijetnji po život

M.

Masovnom ubici Brejviku danas počinje saslušanje za puštanje na uslovnu kaznu

M.

Brnabić o slučaju Novaka Đokovića: Tužno i bizarno

M.

Ostavite komentar