Rasplakao Novaka, a sada želi opet na najveću scenu: To mi je motiv - BIGportal.ba
Sport Tenis

Rasplakao Novaka, a sada želi opet na najveću scenu: To mi je motiv

Olimpijske igre su svima san.

Pa tako i Novaku Đokoviću, kome nedostaje zlatna olimpijska medalja da obogati ionaku bogatu riznicu, zbog čega mu je Tokio prioritet u ovoj godini.

Još se seća kako je neočekivano ispao na startu u Riju od Argentinca Huana Martina del Potra, što mu je teško palo, posebno jer je Argentinac stigao nedovoljno spreman i bez velikih ambicija, a na kraju dogurao do srebra.

Pet godina kasnije situacija je slična što se tiče momka iz Tandila, ali se ne predaje – želi opet na OI iako ima puno problema sa povredom kolena.

“Posle svega što sam doživeo imam ambiciju da igram ponovo. Kažu mi ‘Prestani da patiš, igrao si tenis vrlo dobro i uživaj sada’, ali ja hoću da preokrenem situaciju. To bi bila prava nagrada, zaslužujem ponovo da igram”, počeo je Del Potro.

Nekadašnji svetski broj tri odbija da se penzioniše u 33. godini.

“Ovo je moja godina. Olimpijske igre me guraju napred i daju motiv. Da nije sve odložene za godinu dana moja sadađnjostr bi bila drugačija. Sada nastavljam da se trudim“.

Povratak Rodžera Federera na teren mu je neka vrsta podsticaja.

“Ima toliko primera i sportista. To što je uradio je velika njegova zasluga, pomaže mi da ga uzmem kao primer. Ipak, moj slučaj je sada teži, ali sam video Federera i ostala ‘čudovišta’ iz tenisa i to mi predstavlja zadovoljstvo“, završio je Del Potro.

Del Potro je trenutno 169. teniser sveta, a poslednji meč je odigrao u junu 2019. godine kada je pobedio Denisa Šapovalova iz Kanade u dva seta.

Tada je morao da se povuče sa turnira u Londonu…

Danas objavljeno

Kolike šanse Srbija ima za osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru?

Igor Mudrinić

Mitrović: Ne igram i ne živim za rekorde

Zeljka

Njemačka odbila da igra kvalifikacije za EURO

Zeljka

Ostavite komentar