Raspisan Javni oglas: U toku imenovanje tri člana Gradske izborne komisije - BIGportal.ba
Banja Luka

Raspisan Javni oglas: U toku imenovanje tri člana Gradske izborne komisije

Skupština grada Banje Luke raspisala je Javni oglas za imenovanje tri člana Gradske izborne komisije Banja Luka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Kako je navedeno u oglasu, sastav Gradske izborne komisije je multietničan, tako da odražava zastupljenost konstitutivnih naroda, uključujući i ostale, vodeći računa o posljednjem popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini iz 2013. Godine. U sastavu Gradske izborne komisije nastojaće se obezbijediti zastupljenost polova u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti polova u Bosni i Hercegovini.

Uslovi koje kandidat za člana Gradske izborne komisije treba ispunjavati su propisani članom 2.2 Izbornog zakona BiH.

Mandat člana Gradske izborne komisije traje sedam godina i teče od dana davanja saglasnosti Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine na odluku o imenovanju člana Gradske izborne komisije donesenu od strane Skupštine grada Banja Luka.

Prijave na Javni oglas dostavljaju se putem pošte na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka – Stručna služba Skupštine Grada, Trg srpskih vladara broj 1, sa naznakom „Komisiji za izbor po Javnom oglasu za imenovanje članova Gradske izborne komisije Banja Luka“, ili lično u šalter sali – kancelarija broj 16, Gradske uprave Grada Banje Luke.

Danas objavljeno

Banjalučka Gimnazija dobija sportsko odjeljenje

M.

Banjaluka bogatija za devet beba

M.

Radovi na cjevovodu zakazani u nekoliko banjalučkih ulica

M.

Ostavite komentar