26. Jula 2022.

“Raspaljena mašta Amerike”

Big Portal

Dodaju i da su ih pokrenuli američki zvaničnici, kako su naveli, rasplamsale mašte.

“Obratili smo pažnju na izjavu službe za štampu Stejt departmenta da naša zemlja navodno postaje izopštena. Rusko rukovodstvo aktivno je uključeno u međunarodne poslove. Još jedna potvrda toga je gust raspored afričke turneje ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova”, navodi se u saopštenju ruskih diplomata objavljenom na Telegramu, preneo je TAS S.

Kako su naveli u saopštenju, pokušaji da se Rusija predstavi kao izolovana zemlja izazvani su “raspaljenom maštom” američkih zvaničnika koji sve više gube vezu sa stvarnošću.

“Važno je napomenuti da težnja diplomatskog resora SAD, zasićena rusofobijom, da iskrivi stvarnu sliku događaja, izaziva nedoumice ne samo kod nas, nego i kod lokalnih medija”, kaže se u saopstenju.

Povod za reakciju ruskih diplomata izjava je portparola Stejt departmenta Neda Prajsa, koji je nakon afričke turneje šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova izjavio da će Rusija postati “otpadnik”, kao i portparol Saveta za nacionalnu bezbednost DŽona Kirbija koji je kazao da poseta ruskog lidera Iranu “pokazuje stepen izolacije gospodina Vladimira Putina i Rusije”, preneo je Sputnjik.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare