Raspala automobilska sjedišta prodaju se za 90.000 dolara - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Raspala automobilska sjedišta prodaju se za 90.000 dolara

Komplet potpuno istrošenih, gotovo sedam decenija starih automobilskih sjedišta prodaje se u Sjedinjenim Državama za čak 90.000 dolara. Ovako visoku cijenu imaju zahvaljujući tome što su to prva sjedišta ikad napravljena za Chevrolet Corvette.

Prvobitno su bila ugrađena u jedan od pet pretprodukcijskih prototipova modela Corvette, a taj automobil je debitovao na izložbi General Motorsa “Motorama” održanoj 1953. u Valdorf Astoriji u Njujorku, gdje je i preimenovan u Chevrolet Corvette.

Automobil je zatim putovao kroz SAD kao dio GM-ove “Parade progresa”, prije nego što je došao u fabriku Chevroleta u Mičigenu u junu 1953. godine, gdje su neki dijelovi zamijenjeni, a originalna sjedišta izvađena iz vozila.

Iako se uglavnom koristio samo za statičku prezentaciju, ovaj prototip je imao ugrađen Chevroletov motor od 160 konjskih snaga.

Za moguće kupce istorijskih sjedišta u oglasu je navedena informacija da su trenutno uskladištena u Indijani, a prodavac kaže da će kupcu biti dostupna i dokumentovana istorija vlasništva.

(B92)

Danas objavljeno

BMW najavljuje električni M model tokom 2021. godine

V.R.

Ovo su najpopularniji polovni automobili

V.R.

Harman ExPs koncept

V.R.

Ostavite komentar