1. Novembra 2021.

Raskid Džidži Hadid i Zejna Malika – novi “Brangeline” koji je uzdrmao muslimanski svijet

Big Portal

Ovaj raskid je izazvao više reakcija ljudi nego raskid “Brangeline” ili “Benifer” – barem za pripadnike muslimanske zajednice koji su vatreno podržavali ovaj poznati par, koliko god on bio nekonvencionalan prema tradicionalnim muslimanskim standardima.

Od pojavljivanja benda “One Direction”, čiji je Zejn bio član, u takamičenju “X Faktoru”, pevač je dobio naklonost obožavalaca muslimanske veroispovesti, s obzirom da u muzičkoj industriji muslimani nisu mnogo zastupljeni.

Zejn je odrastao kao musliman, iako je rekao za britanski “Vogue” 2018. godine da se više ne identifikuje kao pripadnik religije. Pevač sa arapskim imenom povremeno je pevao na urdu jeziku, a
kada su mediji 2015. godine pisali da Zejn izlazi sa polupalestinskim supermodelom Džidži Hadid, definitivno su kupili srca muslimanske publike.

Sama činjenica što imaju muslimansko poreklo, a naročito slike para koji slave Bajram u kulturnoj odeći i tvrdnje poput “on je tri puta pročitao Kuran” (kako je Zaynova majka, Triša Malik, rekla za BBC) bile su dovoljne da pridobiju muslimanske obožavaoce širom sveta.

Oboje uspešni u svojim karijerama, bili su omiljeni par, bez obzira na to što je Gigi manekenka koja se obnažila pred kamerom, ili što je Zejnovo telo prekriveno tetovažama, pa čak i to što su njih dvoje dobili dete van braka.

Zapravo sama njihova pobuna protiv normi muslimanske tradicije možda im je donela najviše fanova među muslimana, koji su često rastrzani između svoje kulture i savremenih društvenih normi, i traže odgovarajuće uzore.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare