Potrebno je:
600 g pilećih bataka i karabataka
soli, bibera
granule belog luka
preliv za roštilj (soja sos)
ulje
Prilog:
2 šargarepe
mlad krompir aleva paprika, beli luk
Priprema:
Batake i karabatake očistiti od kostiju i malo izlupati. Posoliti i pobiberiti. Dodati granule belog luka, ulja, dve kašike soja sosa i sve dobro izjednačiti.
Teflon ugrejati na srednjoj temperaturi i posle pola sata stajanja poređati i peći.
Krompir posoliti, dodati malo aleve paprike, belog luka i ulja i sve izmešati. Dodati po želji i dve šargarepe rasečene na pola.
Peći oko pola sata poklopljeno. Kad se lepo zapeče sa jedne i druge strane i omekne meso je gotovo.
Vaditi rešetkastom kašikom. Služiti toplo….
24. Aprila 2020.
Rapsodija ukusa: Piletina na teflonu s prilogom po želji
Podijeli vijest na:
Pretplata
0 Komentara