Rani testovi za Intel Rocket Lake pokazuju postepena poboljšanja - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Rani testovi za Intel Rocket Lake pokazuju postepena poboljšanja

Intel je obećao dvocifrena IPC poboljšanja sa novom Rocket Lake generacijom procesora, međutim ukoliko su rezultati sa poslednjih benchmark testova reprezentativni, ta poboljšanja će ipak biti skromnija od onoga što Intel tvrdi.

Pojavili su se rani gejming benchmark testovi za dolazeći Intel Core i7-11700K procesor, nakon što je nemački prodavac MindFactory ranije objavio čip. Kreator CapFrameX programa je došao do jednog od ovih procesora i testirao ga je uz Intel Core i9-10900K.

Procesor je ukombinovan sa RTX 3090 grafičkom kartom i 32GB 3200MHz memorije (što je novi maksimalna podržana brzina u odnosu na 2933MHz kod Core i9-10900K).

Dva procesora su teastirana u Crysis Remastered, Cyberpunk 2077 i Star Wars: Jedi Fallen Order igrama, a Core i7-11700K će bio bolji u sva tri testa za oko dva do devet procenata.

Potrebno je istaći da su ovi testovi neverifikovani i možda ne predstavljaju u potpunosti performanse procesora, ali nam daju dobar nagoveštaj onoga što Intel sprema sa svojom 11. generacijom čipova.

Izvor: TechPowerUp

Danas objavljeno

G.SKILL objavio DDR5-6400 CL32 memorijski komplet sa ekstremno malim kašnjenjem

Vanja A

iPhone uređaji bi uskoro mogli da prihvataju beskontaktna plaćanja koristeći NFC

Vanja A

YouTube želi da doda NFT u svoje servise

Vanja A

Ostavite komentar