Rangnikove četiri tačke za ozdravljenje Junajteda - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Rangnikove četiri tačke za ozdravljenje Junajteda

Mančester junajted očekuje veliki posao u letnjem prelaznom roku.

Ralf Rangnik, koji bi na kraju sezone ulogu privremenog menadžera trebalo da zameni onom savetničkom, predložio je upravi kluba plan u četiri tačke kako da se vrate na stazu uspeha.

Kako je preneo “Dejli Telegraf”, 63-godišnji Nemac smatra da su najvažnije sledeće stvari: dovođenje igrača koji odgovaraju filozofiji novog menadžera, dolazak agresivnih i fizički jakih fudbalera pošto se veruje da je Junajted sada premekan, kao treće, profilisanje igračkog DNK i konačno strpljiv pristup prelaznom roku.

Rangnik veruje da će klubu biti neophodna bar tri prelazna roka da sustignu svoje rivale i budu konkurentni za trofeje.

Čini se da on favorizuje dolazak na kormilo tima Erika ten Haga, koji ima usmeni dogovor sa Ajaksom da napusti “Johan Krojf” arenu ako ga pozovu sa Old Traforda.

Rangnik je čelnicima kluba poručio da se mora slediti primer Liverpula i Mančester sitija.

Mančester siti i Liverpul su bili regrutovani i građeni tokom perioda od pet ili šest godina, svi od njih su došli pod premisom kako njihovi treneri žele da igraju. Rekao sam upravi da to mora da se dogodi i u Junajtedu. Kad god je tu novi trener, mora da se zna kako on želi da tim igra i koja mu je vrsta igrača potrebna za to? Onda dolazi taj timski DNK, brzina, fizički atributi, tempo. Šta nam je potrebno? Ovom timu ne manjka tehničkih igrača, ali može biti bolji da više fizički jakih. Potrebna je jasnoća oko toga gde želite da idete, koja je to vrsta igrača, menadžera i onda, u svakom prelaznom roku, potrebno je dovesti najbolja moguća rešenja. To je ta nauka o raketama. To mora da se uradi i ako se to desi, onda ne moraju da budu tri ili četiri godine. Možda bi u dva ili tri prelazna roka situacija mogla da bude drugačija“, zaključio je Rangnik

Danas objavljeno

Denver na Jokićev pogon, Pokuševski imao noć za pamćenje

Zeljka

Zvezdin pobjednički niz, prvi poraz Partizana

Vanja A

Haos: Derbi opet prekinut, sudije otišle u svlačionicu

Vanja A

Ostavite komentar