Ramzan Kadirov u rat šalje svoje maloljetne sinove - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Ramzan Kadirov u rat šalje svoje maloljetne sinove

Čečenski lider Ramzan Kadirov izgleda namerava da u rat u Ukrajini pošalje i svoja tri maloletna sina.

“Maloletnost ne bi trebalo da ometa obuku branilaca naše domovine. Unuci prvog predsednika Čečenske Republike, heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova – Ahmat, Eli i Adam imaju 16, 15 i 14 godina. Ali njihova vojna obuka počela je davno, skoro od malih nogu”, naveo je on na svom Telegram kanalu.

“Nije dovoljno samo znati pucati. Oni uče kako da rukuju raznim oružjem, kako da ga koriste na bilo kojoj udaljenosti i teorijske osnove. Uvek sam verovao da je glavni cilj svakog oca da svojim sinovima usadi pobožnost i nauči ih da čuvaju porodicu, narod, otadžbinu. Ako želite mir, pripremite se za rat!”, navodi dalje Kadirov.

Kako je istakao, njegovi sinovi su spremni za rat.
“Ahmat, Eli i Adam su spremni da iskoriste svoje veštine u zoni Novog svetskog poretka. I ne šalim se. Vreme je da se pokažu u pravoj borbi, a ovo im je želja, koju samo pozdravljam. Uskoro će izaći na prvu liniju i biće na najtežim deonicama.”

“Apelujem na besposlene koji su tvrdili da moji rođaci ne učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji : u bliskoj budućnosti ćete imati priliku da zauzmete pozicije sa momcima i lično se uverite da je AHMAT – MOĆ! Pokažite na licu mesta svoj duh, svoju ideologiju i uopšte kakvi ste. Dokažite da ste bar malo muškarci. Obraćam se i vama, ‘ratnicima’ koji govore čečenski na kauču koji nas kritikuju i sede pred kompjuterima u Evropi. Hajde, selite se u Ukrajinu, ubedite nas da ne nosite suknje i da se ne krijete iza njih. Uvereni smo da će i maloletna deca moći da vas razbiju u paramparčad, jer nemate ni duha, ni časti, ni dostojanstva. Samo čekajte!”, napisao je on.

Inače, Kadirov je ranije kritikovan zbog toga što su se njegova maloletna deca borila u MMA mečevima, preneo je Blic.

(B92/Blic Foto: EPA-EFE MAXIM SHIPENKOV/Ilustracija)

Danas objavljeno

Rusi žestoko odgovorili: Uništenje

Vanja A

Jasan plan? Jednim udarcem se uništava Evropa ali i…

Vanja A

Trese se Turska

Vanja A

Ostavite komentar