Rame uz rame sa Juseinom Boltom: Sanjao sam ovo zlato, kao manijak! - BIGportal.ba
Atletika Sport

Rame uz rame sa Juseinom Boltom: Sanjao sam ovo zlato, kao manijak!

Norvežanin Karsten Vorholm osvojio je zlato na 400 metara s preponama uz rezultat novog svetskog rekorda.

On je na cilj stigao u vremenu 45.94, to mu je bilo drugi put u nešto više od mesec dana kako obara rekord.

Analitičari smatraju da Norvežaninov rezultat od 45,94 sekundi može da se poredi sa svetskim rekordom Juseina Bolta i Florens Džrifit Džojner na 100m – 9,58, odnosno 10,49 sekundi.

Prvog dana jula u Oslu je trčao 46.70, što znači da je sada bio brži za 76 stotih delova sekunde. Posle trke, priznao je da je ovo najveći dan u njegovoj karijeri.

Sve ovo je ludo, ovo je najveći trenutak u mom životu. Definiše sve, posebno sve te sate rada koje sam uložio, sve na čemu smo trener i ja radili. Sanjao sam o ovom kao manijak, moram da vam kažem! Sanjao sam celu noć ovako nešto, stalno sam o tome mislio, tako da sam ovim zlatom sve kompletirao što se tiče medalja. Neću spavati, hiljade sati sam proveo misleći na ovo“, kaže Vorholm.

Kaže da je oboriti svetski rekord i osvojiti zlato na Igrama, jedinstven osećaj.

Imao sam taj poseban osećaj u grudima, znate to kada ste nervozni. To je osećaj koji sam imao još kao klinac od šest godina. Kako sam stario, nije mi se javljao osećaj, sve do juče“, priznao je Norvežanin.

Trka je bila fenomenalna.

Nisam ni dotakao preponu. Našao sam dodatnu snagu pred finiš. Ovo je tako velika stvar. Istorija. Ovo zlato je bila jedina stvar koja mi je nedostajalo u kolekciji. Imao sam zlato sa svetskog šampionata, evropskog takođe, svetski i evropski rekord…Ipak, o olimpijskom zlatu se najviše priča. Znao sam da će ovo biti najteža trka mog života, ali bio sam spreman“, zaključio je Vorholm.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar