Rambova poruka roditeljima čija djeca gledaju šund - BIGportal.ba
Ex Yu Magazin

Rambova poruka roditeljima čija djeca gledaju šund

Očekivao bi čovjek da će se Srbi složiti bar oko toga šta je dobro za njihovu djecu. Ipak, ovih dana se povela polemika oko riječi Ramba Amadeusa koje su sasvim logične.

“Kada vas djeca vide da blejite u televizor i gledate šund sadržaj, nemojte očekivati da će vaša djeca da završe na Sorboni”, rekao je muzičar Rambo Amadeus, koji je i ambasador dobre volje UNICEF, na tribini povodom kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo.”

“Glavni zadatak roditelja je da djecu, prije svega, upoznaju sa kvalitetom – bilo kojim kvalitetom. Da pokažu djeci gdje se nalazi taj kvalitet, kako se prepoznaje, kako se koristi, jer dijete jednom upoznato sa kvalitetom, iz bilo koje oblasti, po automatizmu svoj kriterijum izoštrava”, rekao je Rambo, a prenosi “Nedeljnik”. Muzičar dodaje i da “kada se dijete upozna sa nekim kvalitetom onda, sa izoštrenim kriterijumom, biće mu manje zanimljivo da se petlja sa nečim što je manje kvalitetno, zaglupljujuće ili štetno”.

Prošle godine u Crnoj Gori Antonije Pušić je dao i svoj primjer.

“Tako sam ja moju djecu naučio da jedu suvu ovčetinu, a oni poslije toga neće više da jedu parizer, jer im je loš u odnosu na ovčetinu. Jednako tako, ako im jednom pustiš džez ili funky ili neku kvalitetnu muziku, oni poslije neće da se izlažu primitivnom sadržaju. Kad im pustiš odličan film na TV-u, oni poslije neće da gledaju one besprizorne elemente po rijalitijima, koji pokazuju jednu užasnu ljudsku degradaciju,“ rekao je Pušić.

Izvor:: Noizz.rs

Foto: Instagram/Printscreen

Danas objavljeno

Megan Foks se razvela

Vanja A

Estrada će se dobro opariti za novogodišnju noć!

Vanja A

Kako se ljudi ne otruju kad popiju zmijski otrov?

Vanja A

Ostavite komentar