Ramadani: Voda u Dečanima ispravna za piće - BIGportal.ba
Region Vijesti

Ramadani: Voda u Dečanima ispravna za piće

Iz Instituta za javno zdravlje u Prištini ističu da je urađena kompletna mikrobiološka analiza vode za piće iz gradskog vodovoda u Dečanima i da rezultati pokazuju da je voda ispravna za upotrebu.

Direktor Instituta Naser Ramadani izjavio je medijima na albanskom jeziku da rezulati prethodnih analiza vode za piće ne potvrđuju spekulacije da je dvoje stanovnika Dečana preminulo od posljedica trovanja vodom iz gradskog vodovoda.

“Najnoviji rezultati laboratorijskh analiza pokazuju da je voda ispravna i da nema tragova trovanja hidričnim kiselinama”, naveo je Ramadani i dodao da će uzorkovanje vode biti nastavljeno, kako bi građani bili spokojni.

On je dodao da postoji sumnja da je obolijevanje više od 1.500 stanovnika Dečana posljedica infekcije nekom vrstom bolesti što, kako je rekao, tek treba utvrditi.

Opština Dečani juče je proglasila vanredno stanje zbog trovanja više od 1.500 građana, a prema pisanju medija na albanskom jeziku, opštinske vlasti sumnjaju da je riječ o diverziji, odnosno da je vodovod kojim gazduje privatno preduzeće “Hidrodrini” zatrovan hidričnim kiselinama.

Iz Tužilaštva samoproglašenog Kosova, Odjeljenja u Dečanima, saopšteno je da je pokrenuta istraga, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Danas objavljeno

Vučić: Žiofre ponovio stav Brisela o uvođenju sankcija Rusiji

M.

Evropi prijeti blekaut?

M.

“Nepristojna ponuda” za ruskog ambasadora; Moskva bijesna

M.

Ostavite komentar