Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rama: Uklonićemo granice, Drač će biti kosovska luka

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Kosovo i Albanija namjeravaju da “uklone granice”, kao i da će albanska luka Drač uskoro postati “kosovska”.

Rama je to rekao na početku sjednice albanske i kosovske vlade koja se održava u Kongresnoj palati u Tirani, prenosi portal Reporteri.

  • Naša ambicija je da uklonimo granicu između Albanije i Kosova. Vjerujem da je važno za ministarstva unutrašnjih poslova obje države da pojačaju svoj rad kako bi omogućili kontrolu graničnih prelaza u realnom vremenu, što bi nam omogućilo da konačno otvorimo granicu bez gubitka i jednog centimetra na bojnom frontu protiv ilegalnih aktivnosti i protiv bilo kog oblika zloupotrebe slobode kretanja – rekao je Rama.
  • Sporazum koji ćemo uskoro potpisati za olakšavanje carinskih postupaka između dvije zemlje vodi nas do odredišta, transformacije luke Drač u de facto luku Kosova – rekao je Rama.

Kako se navodi, prištinska delegacija je u Albaniji dočekana uz najveće počasti, ali u njoj nije bilo ministara iz Srpske liste Gorana Rakića i Dalibora Јevtića.

Očekuje se da će nakon sastanka biti potpisana tri sporazuma o carini u Draču, željezničkoj liniji i hidroelektrani za Kosovo koja će biti izgrađena u Albaniji.

TANJUG

Danas objavljeno

Šekler otkrio posledice omikrona, samo jedan stravičan simptom traje nekoliko dana

M.

Kriminalna grupa krijumčarila drogu i oružje duži period

M.

Objavljena fotografija soja omikron

M.

Ostavite komentar