Rama pobijedio u 60 od ukupno 61 albanske opštine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rama pobijedio u 60 od ukupno 61 albanske opštine

Konačni rezultati na lokalnim izborima u Albaniji održani prošle nedjelje potvrđuju da je vladajuća Socijalistička partija Edija Rame osvojila 60 od ukupno 61 opštine u toj zemlji, prenosi portal a1on. U 30 opština na biračkim listama su bili samo kandidati vladajuće koalicije “Alijansa za evropsku Albaniju”, zbog odluke opozicije da…

Konačni rezultati na lokalnim izborima u Albaniji održani prošle nedjelje potvrđuju da je vladajuća Socijalistička partija Edija Rame osvojila 60 od ukupno 61 opštine u toj zemlji, prenosi portal a1on.

U 30 opština na biračkim listama su bili samo kandidati vladajuće koalicije “Alijansa za evropsku Albaniju”, zbog odluke opozicije da bojkotuje izbore.

Jedina opština u Albaniji u kojoj gradonačelnik neće biti iz redova Socijalističke partije je opština Finik, gdje je novi gradonačelnik Kristo Kičo iz partije grčke nacionalne manjine MEGA.

U opštinama Permet, Kurbin, Delvina, Patos, Raskovec, Libohovo Ura Vajgurore gradonačelnici će biti žene.

Izborne rezultate nije priznala ujedinjena albanska opozicija, predvođena Demokratskom partijom Ljuljzima Baše, koja nije ni učestvovala na izborima.

Predsjednik Albanije Ilir Meta ocijenio je izbore kao nevažeće zbog neučešća opozicije.

On je predložio 13. oktobar kao datum za održavanje lokalnih izbora, ali i prevremenih predsjedničkih izbora.

Vladajuća koalicija predvođena Edijom Ramom, kao i Centralna izborna komisija u toj zemlji, nisu uvažili novi termin za izbore koje je predložio Meta i sproveli izborni ciklus i pored činjenice da je predsjednik Albanije oficijalno odložio izbore.

Danas objavljeno

Spajaju se Rusija i Belorusija?

Vanja A

Amerika = Hitler

Vanja A

Odgovor Kremlja Kadirovu: Ništa emotivno, Ramzane

Vanja A

Ostavite komentar