"Rama je dobio pečat za odlazak" - BIGportal.ba
Region Uncategorized Vijesti

“Rama je dobio pečat za odlazak”

Lider opozicione Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša poručio na protestu u Tirani da je albanski premijer Edi Rama “dobio pečat za odlazak”. Kako prenosi portal a1on, Baša je sinoć istakao da će u toku narednih dana i nedelja intenzivirati svoje političke aktivnosti, kako bi se omogućila suštinska promena. “Zahvaljujući…

Lider opozicione Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša poručio na protestu u Tirani da je albanski premijer Edi Rama “dobio pečat za odlazak”.

Kako prenosi portal a1on, Baša je sinoć istakao da će u toku narednih dana i nedelja intenzivirati svoje političke aktivnosti, kako bi se omogućila suštinska promena.

“Zahvaljujući vašoj borbi, zahvaljujući vašoj požrtvovanosti, danas je apsolutna većina Albanaca prihvatila vaš poziv: Rama odlazi. Pečat za odlazak si dobio od strane večine Albanaca. Edi Rama će otići, ali naša dužnost je da se ne preopterečujemo političkim rotacijama koje dolaze. Ovo je moje obečanje ispred vas, crveno-crne zastave i pred Bogom. Svi zajedno ćemo kreirati nadu za promene“, istakao je Rama sinoć na protestu ujedinjene albanske opozicije.

Zbog procurelih depeša odnos dve bliske zemlje u krizi: Britanija stala uz svog ambasadora
Ujedinjenu albansku opoziciju Baša je nazvao “nezaustavljivi politički uragan”. On se, kako je kazao, obratio poštenim socijalistima, rekavši da oni nisu lopovi i kriminalci, te da ne ostavljaju Socijalističku partiju u rukama lopova. “Spasite partiju i vašu čast koja je talac uličnih kriminalaca”, poručio je Baša.

Na protest, koji je prema procenama organizatora bio najmasovniji do sada, samo iz unutrašnjosti Albanije je došlo 70. 000 građana.

Ispred zgrade albanske vlade bile su postavljene kutije za glasanje na kojima je pisalo “kutija za kradju”, u koje su učesnici protesta stavljali listiće sa natpisom “Rama odlazi.

Demonstranti su uzvikivali “Rama odlazi”, “Želimo Albaniju kao celu Evropu” i “Želimo Albaniju bez Rame”.

Danas objavljeno

Srbija i EU danas potpisuju ugovor

M.

Malo se treslo kod Šibenika

M.

Naređeno: Momentalno povučen cijeli vod njemačke vojske

M.

Ostavite komentar