26. Jula 2022.

Rakuten Viber uvodi plaćanje unutar aplikacije

Big Portal

Rakuten Viber, globalni lider u privatnoj i bezbednoj razmeni poruka i glasovnoj komunikaciji, širi poslovanje na digitalna plaćanja upotrebom mobilnog novčanika koji će biti dostupan unutar aplikacije Viber. Nova funkcija će omogućiti korisnicima Vibera da jednostavno šalju novac drugim osobama i firmama, kao i da otvore svoj digitalni novčanik radi čuvanja novca, najpre u evrima. U budućim planovima je i proširenje na druge valute, uz nove usluge koje će biti dostupne.

Rakuten Viber stupa na globalno tržište digitalnog plaćanja sa svetskom bazom korisnika od više stotina miliona potrošača i snažnom bezbednosnom reputacijom koja se bazira na standardnoj enkripciji s-kraja-na-kraj za privatnu komunikaciju. Mek Kinsi procenjuje da će globalno tržište plaćanja, uključujući prekogranične transakcije, lokalne transfere i plaćanja kreditnim karticama narasti do2,5 triliona dolara do 2025. godine.

Plaćanja putem Vibera će u početku biti dostupna dostupna u Grčkoj i Nemačkoj – da bi se u bliskoj budućnosti proširila i na druge države. Viber je instaliran na 91% pametnih telefona u Grčkoj, a nemačkiŠtiftung Varentest ga je proglasio za jednu od najsigurnijih aplikacija za razmenu poruka.

Po predstavljanju usluge u Grčkoj i Nemačkoj, deponovanje novčanih sredstava u digitalni novčanik će biti ostvarivo putem Mastercard i Visa kartica i lokalnih banaka. Kako bi mogao da pruži licencirane platne usluge na prva dva tržišta, Viber se udružio s Rapidom (Rapyd), globalnom servisnom kompanijom iz oblasti finansijskih tehnologija. Rapid će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja direktno u Viber – sa ciljem da omogući plaćanje unutar aplikacije. Kada funkcija plaćanja bude omogućena u više zemalja, korisnicima Vibera će biti omogućen pristup velikom broju dodatnih finansijskih usluga, uključujući:

● Plaćanja novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u Evrima s jednog Viber naloga na drugi, uz planove za skoro uvođenje drugih valuta

● Bankarske transfere za jednostavno plaćanje svakodnevnih troškova poput računa za struju, i

● Ekskluzivne popuste i nagrade lokalnih partnera

Foto: Viber / Promo

Da bi mogli da koriste plaćanja putem Vibera, korisnici će biti u obavezi da postave lični identifikacioni kod ili biometrijsko prepoznavanje, kako bi sigurnost transakcija bila obezbeđena. Potvrde plaćanja će se automatski slati uz enkripciju s-kraja-na-kraj. Dodatni razlog za potpuno pouzdano korišćenje ovog noviteta pružiće posvećeni Viberov tim za podršku, koji će stalno biti na raspolaganju kako bi pružio odgovore na pitanja – i to na brojnim lokalnim jezicima.

Uvođenje potpuno pouzdanog rešenja za plaćanje s digitalnim novčanikom unutar aplikacije – uz još inovativnih funkcija koje će uslediti – predstavlja proces prirodne evolucije Rakuten Vibera u jedinstvenu super-aplikaciju. Korisnici Vibera su od 2019. godine obavili milione međusobnih transakcija na preko deset tržišta kroz razne integracije trećih strana s čet-botovima i čet-ekstenzijama.

“Rakuten Viber je već prepoznat kao jedan od vodećih mesindžera na svetu, a zahvaljujući finansijsko-tehnološkim mogućnostima će proširiti opseg svojih funkcionalnosti i postati neophodna aplikacija za stotine miliona korisnika. Pogodne funkcije plaćanja će omogućiti korisnicima da se lako povežu i obavljaju transakcije u domaćem i prekograničnom prometu bez napuštanja svoje platforme za razmenu poruka”, izjavio je Ofir Ejal (Ofir Eyal), izvršni direktor kompanije Rakuten Viber, te dodao: “Vrhunska bezbednost Viberove platforme i zaštita privatnosti u kombinaciji s visokim standardima partnera iz domena platnih usluga poput Rapida stvaraju jednostavnu i pouzdanu alternativu za obavljanje ličnih i poslovnih transakcija.”

“Oduševljeni smo time što je Rapid postao licencirano rešenje za prekogranična plaćanja koje Rakuten Viber pokreće, time postavši jedna od prvih svetskih platformi za razmenu poruka koja globalnoj bazi korisnika nudi sigurna plaćanja unutar aplikacije”, izjavio je izvršni direktor Rapida Arik Štilman (Arik Shtilman).

“Rapid razvija tehnologiju plaćanja koja uklanja kompleksna “bek-end” rešenja pri funkcijama za ostvarenje prekogranične trgovine i plaćanja. Kroz ovo partnerstvo, zajednička snaga koja potiče iz Viberove posvećenosti bezbednosti i Rapidove besprekorne integrisane mogućnosti plaćanja pružiće osećaj sigurnosti milionima korisnika prilikom obavljanja finansijskih transakcija putem jedinstvene aplikacije za razmenu poruka.”

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare