Rakočević: Dolazak Kokoškova pozitivan efekat za Srbiju - BIGportal.ba
Košarka Sport

Rakočević: Dolazak Kokoškova pozitivan efekat za Srbiju

Igor Rakočević, potpredsednik KSS i nekada uspešni košarkaš rekao je da će dolazak Igora Kokoškova imati pozitivan uticaj na ekipu i najavio napad na medalje.

Rakočević je u izjavi Tanjugu naglasio da je prvi čovek KS S Predrag Danilović urgirao kod Vlada Divca i Sakramento Kingsa, gde je Kokoškov pomoćni trener, za dozvolu da ujedno bude i selektor.

“Danilović se pobrinuo da se sve sprovede, jako je dobar prijatelj sa Divcem i ljudima iz Sakramenta. To je uticalo da se dođe do pozitivnog ishoda. Naravno, velika je stvar što je Sakramento prihvatio, s obzirom da postoje kvalifikacioni turniri i “prozori” za Evropsko prvenstvo. Sve je ispalo kako treba i jedva čekamo”, rekao je Rakočević Tanjugu na Sajmu sporta.

Dolazak Kokoškova, šampiona Evrope sa Slovenijom ,pobedom u finalu baš nad Srbijom u Istanbulu 2017, pun je pogodak, smatra proslavljeni srpski košarkaš.

“Izuzetno smo zadovoljni što se ta ideja sprovela u realnost. Igor ima fantastično iskustvo, posebno moderne košarke i američkog tipa igre. Pravio je i sjajne uspehe, bio prvak Evrope sa Slovencima i uvereni smo da će imati jako pozivan efekat na našu ekipu”.

Rakočević dodaje i da je već sada poznato da će Srbija biti glavni favorit za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju zbog prednosti domaćeg terena, oličenog u dobijanju kvalifikacionog turnira u obe konkurencije.

“Još uvek ne znamo protivnike, ali na domaćem terenu smo favoriti. Jako je bitno što smo dobili domaćinstvo za muškarce i žene. Uzbuđeni smo i jedva čekamo, verujem da će biti puna hala”, poručio je Rakočević i zahvalio se državi koja je “sve podržala i finansirala”.

Posle osvajanja petog mesta na Mundobasketu u Kini, Srbija i dalje pretenduje na odličja.

“Sigurno su visoke ambicije, one su uvek iste. To je osvajanje medalja”, zaključio je Rakočević.

Turnir za žene na programu je od 6. do 9. februara, a za muškarce od 23. do 28. juna 2020. u beogradskoj “Štark areni”.

Danas objavljeno

Đoković u Beogradu: Sprema se za Serbia Open

Vanja A

Rendžersu novi trijumf u Old Firmu, ovog puta u FA kupu

Vanja A

Federer će igrati Rolan Garos! Na teren se vraća u Ženevi

Vanja A

Ostavite komentar