Rakić: Zahtevamo od Tužilaštva da oslobodi uhapšene - BIGportal.ba
Region Vijesti

Rakić: Zahtevamo od Tužilaštva da oslobodi uhapšene

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić zatražio od Tužilaštva da momentalno oslobodi gra]ane Zubinog Potoka koji su uhapšeni tokom jučerašnje akcije.

“Razumem da su zadržali policajce koje terete za nešto, nije im prvi put, ali uhapšeni stanovnici Zubinog Potoka nisu krivi ni za šta, sem što su bili tu i što su goloruki stali ispred do zuba naoružanih specijalaca”, rekao je Rakić za RTS.

On je istakao da mu je tokom jučerašnje akcije zasmetalo mnogo toga, naročito prekomerna sila ROSU jedinica u Zubinom Potoku.

“Nisu se libili da prebijaju starce i žene i čak su uhapsili tri žene u južnom delu Mitrovice. Pretpostavljamo da su još u pritvoru, nemamo informacije u kakvom stanju i gde se nalaze”, rekao je Rakić.

On je naveo da niko nije osudio prekomernu silu tokom akcije i dodao da ne očekuje od Prištine ništa. “Ne mogu da kažem kakvi će biti naši potezi. Oni će biti donošeni iz minuta u minut, jer odluka koju donesemo sada neće možda biti validna ili u saglasnosti centralne Prištine. Aktiviraćemo naš krizni štab i sastajaćemo se iz časa u čas”, rekao je Rakić.

Govoreći o protestima zakazanim za danas na trgu u Severnoj Mitrovici, Rakić je rekao da je namera da se pokaže jedinstvo, da Srbi žele mir na tim prostorima, ali i da se pokaže Prištini i medjunarodnoj zajednici koliko Srba ima i da se nisu uplašili brutalne akcije ROSU policije.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar