Rajko Dukić tuži pretučenog - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Rajko Dukić tuži pretučenog

Rajko Dukić, direktor Boksita iz Milića podnijeće tužbu protiv pretučenog Slobodana Vasiljevića,koji se nalazi u tuzlanskoj bolnici. “Bez obzira što se Slobodan Vasiljević još uvijek nalazi na liječenju, a ja mu želim da što prije ozdravi, prinuđen sam da, dana 02. jula, radi zaštite moralnog, poslovnog i porodičnog ugleda, protiv…

Rajko Dukić, direktor Boksita iz Milića podnijeće tužbu protiv pretučenog Slobodana Vasiljevića,koji se nalazi u tuzlanskoj bolnici.

“Bez obzira što se Slobodan Vasiljević još uvijek nalazi na liječenju, a ja mu želim da što prije ozdravi, prinuđen sam da, dana 02. jula, radi zaštite moralnog, poslovnog i porodičnog ugleda, protiv istog podnesem prijavu CJB Zvornik, zbog upućenih mi prijetnji, kao i tužbu Sudu, radi kleveta i neistina koje je iznio u svom intervjuu od 28.06.2019. godine a koji su objavili određeni portali, kao što su Direkt, BN i neki drugi”, saopštio je Dukić.

Vasiljević je u nedavnom intervjuu Rajka Dukića označio kao “nalogodavca” njegovog prebijenja.

“Malogodavac je Rajko Dukic. On je angažovao za ovaj podmukli čin svog najbližeg saradnika Slavišu Juroševića koji je raspolagao ogromnim novcem kada je sve organizovao. Samo za jedan poziv Ozimkoviću, da sam izašao vani, platio je 2.200 KM. Jurošević se i krije po njegovom nalogu jer sad on može biti veća prijetnja njemu”, rekao je, između ostalog, Vasiljević.

Dukić u saopštenju odbacio je tvrdnje Vasiljevića iznete na njegov račun, optužujući Vasiljevića da je vodio “harangu protiv njega (Dukića)i da je objavio više desetina inkriminisanih tekstova, iznoseći gnusne laži i neistine, upućujući mu i prijetnje, zbog čega je, kako kaže, ranije podnio protiv Vasiljevića više tužbi, od kojih su tri, do sada, pravosnažno okončane, u Dukićevu korist.

“Po mom nalogu dug, koji je njegov otac imao prema Кompaniji „Boksit“, je otpisan, odnosno oprošten. Ja sa njegovim ocem niti sam imao konflikte, dok je radio kao Poslovođa u jednom malom sektoru „Nemetali“, sve do 2002. godine, kada je pomenuti sektor ukinut a Vasiljević Anđelko, zbog toga što nije prihvatio druge poslove, ostao bez posla i nikada, nakon toga, nikakve kontakte sa njim nisam imao”, naveo je Dukić, dodajući da u „Boksitu“ nema industrijska policija niti je on, kako navodi, imao bilo kakvo lično obezbjeđenje.

“Od pet lica, koji su zaposleni u kompaniji „Boksit“, koja su učestvovala u napadu na Vasiljevića, dvojica su vozači u sektoru „Saobraćaj“, Milić i Jurošević, koji je inače u bliskom srodstvu sa Vasiljevićem, koga nisam ni vidio, niti imao bilo kakav kontakt sa njim, unazad dvije godine, pa ta priča da mi je Jurošević blizak saradnik i da ga krijem, je jadna i bijedna”, saopštava Dukić.

Dalje navodi da jedan od uhapšenih, Milutin Кandić radi u Službi zaštite, dok Nebojša Petković i Goran Čalmić, su radili u sektoru „Ugostiteljstva i turizma“, kao spoljni radnici, koji su se bavili i održavanjem objekata, travnjaka itd.

“Miliću (Miljanu), koji je bio u radnom odnosu na određeno vrijeme, u kompaniji prestao je radni odnos, dok su pomenuta četvorica suspendovana”, kaže se u Dukićevom saopštenju i dodaje da otkazi Slaviši Jurošević i Dragomiru Jurošević u kompaniji „Boksit“ nisu mogli biti uručeni jer su bili suspendovani, zbog konflikta koji su imali sa ekipom BHT1 iz Sarajeva i u sudskom postupku su oslobođeni bilo kakve odgovornosti.

“Samo patološka mržnja i zloba ili ko zna koja namjera, može mi imputirati da sam organizator njegovog premlaćivanja ili da imam bilo kakve veze s tim.”, naveo je Rajko Dukić.

Okružni sud u Istočnom Sarajevu produžio je pritvor za Miljana Milića (33), Stefana Radovanovića (26), Stefana Garića (26), Nebojšu Petkovića (28), Milutina Kandića (47), Slavišu Juroševića, koji je u bjekstvu, Gorana Čalmića (43) i Nebojšu Ozimkovića (38), koji su osumnjičeni za pokušaj ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Vasiljević je nakon ovog incidenta hospitalizovan u UKC Tuzla, jer je zadobio povrede glave i potkoljenice, te je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i prognoze njegovog zdravstvenog stanja su bile neizvijesne.

(BN)

Danas objavljeno

Vlada Srpske: Biće predložen novi zakon o nepokretnoj imovini

Vanja A

Šolc: Ne možemo slati tenkove Kijevu

Vanja A

Jasno upozorenje: Spremni na nuklerni sukob?

Vanja A

Ostavite komentar