2. Oktobra 2020.

Rafa: Šta da radim protiv Novaka?; Toni: Idemo u crkvu da se molimo

Big Portal

On se u razgovoru za francuski Eurosport prisetio Rafinih početka.

Godina je 2006. i Rafa i Toni se spremaju za finale sa Fedrerom, godinu dana nakon što je kao tinjdžer već osvojio prvu titulu na tom turniru.

“Pre nego što je izašao na teren ja sam mu rekao da će mu biti veoma teško. ‘Federer ima bolji forhend i bekhend od tebe, igra raskošnije i bolje servira’. Rekao mi je da prestanem kako ga ne bih deprimirao, ali ja sam nastavio: ‘Ako hoćeš mogu i da te slažem nešto, ali Federer to neće uraditi za sat i po vremena’. Kada smo znali sa čime se suočavamo onda smo mogli da uradimo neke stvari kako bismo olakšali meč. Rafa je igrao svaki poen kao da je meč lopta, kao da igra da spasi sebi život”, ispričao je Toni Nadal.

Idemo sedam godina kasnije u finale US opena 2013. godine kada je Rafa osvojio drugi trofej u Njujorku, pobedivši Đokovića.

Bilo je 1-1 u setovima i Novak je napravio brejk u trećem.

“Rafa se okrenuo prema svom boksu i pitao me: ‘Šta da radim?’. Rekao sam mu: ‘Moraš da udaraš lopticu jako i po sredini, nemoj previše da se krećeš protiv njega jer će onda da ‘čisti’ linije’. Onda sam rekao Karlosu Kosti, koji je sedeo pored mene, da bi najbolje bilo da odemo u crku i krenemo da se molimo”, prisetio se Toni.

Na kraju Toni je uporedio spremanje za Novaka sa spremanjem za Rodžera.

“Meni je uvek bilo neuporedivo teže da spremam mečeve sa Đokovićem nego sa Federerom. Protiv Rodžera smo uvek imali plan, znali smo da Rafa mora da napada njegov bekhend sa mnogo spina kako bi imao veće šanse da pobdi. Onda je 2017. godine sve postalo komplikovanije (Federer bio na 4/4 protiv Nadala). Protiv Novaka nikada ne znate šta da radite. Jednostavno morate da odigrate baš dobar meč”
, otkrio je Toni Nadal, koji već neko vreme ne sarađuje sa Rafom, već vodi njegovu akademiju na Maljorki.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare