10. Decembra 2020.

Radulović promijenio stav, Božović definitivno protjeran

Big Portal

Radulović, koji je prethodnih 10 godina proveo u službi crnogorskog MVP, juče je za podgorički Dan rekao da je odluka prethodne vlasti o protjerivanju Božovića bila ishitrena, što je naišlo na oštru osudu aktuene crnogorske opozicije predvođena DPS-om, koja mu je poručila da je “nedostojan funkcije” šefa diplomatije Crne Gore, uz optužbe da brani interese druge države.

Dvije parlamentarne stranke, članice DF-a i “Srpska kuća, zatražile su da nova vlada što prije opozove odluku o protjerivanju Božovića, što je od zvanične Podgorice ranije tražio i evropski komesar Oliver Varheji.

Ne poriče da je indikativno to što je odluka o opozivu srpskog diplomate donesena četiri dana pred stupanje na dužnost nove vlade.

Nova vlada, kaže, smatra da protjerivanje ambasadora nije mjera dobrosusjedskih odnosa.

Radulović je za podgoričke TV Vijesti rekao da je tema protjerivanja Božovića još jedna koja dijeli crnogorsko društvo i dodaje da će se nova vlada truditi da broj tih tema smanji na što je moguće manju mjeru.

Tvrdi da u ovom trenutku, nažalost, nije moguće povući odluku, jer je Crna Gora državi Srbiji uručila notu da je Božović persona non grata.

Govoreći o odnosima Crne Gore s Rusijom, Radulović je rekao da će nova vlada raditi na njihovom poboljšanju, ali, kako kaže, do nivoa dok to ne narušava evropske aspiracije i strateške ciljeve.

Pojašnjavajući i ocjenu na Twitteru da je ponosan što je dio prve demokratske vlade, iako je deset godina bio član prethodne, Radulović je rekao da je svjestan da je ta objava uzburkala javnost.

Prethodne vlade nisu bile potpuno nedemokratske, tvrdi Radulović i pojašnjava da bi njegova objava bila, kako kaže, potpunija da je napisao “potpuno demokratskoj vladi”.

“Ne kažem da su prethodne vlade bile potpuno nedemokratske, nego da su možda bile ipak više ili manje demokratske u odnosu na neke evropske standarde i zapadne demokratije kojima težimo”, rekao je Radulović, prenio je portal podgoričkih Vijesti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare