Radost među britanskim demonstrantima - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Radost među britanskim demonstrantima

Demonstranti okupljeni ispred parlamenta kako bi protestovali zbog izlaska VB iz Evropske Unije sa ushićenjem su dočekali vest da je parlament odložio glasanje.

Kako je preneo AP, demonstranti od kojih su mnogi nosili zastave Evropske unije sa radošću su dočekali vesti posle glasanja u parlamentu.

“Fantastične vesti”, rekao je Asošijejted presu jedan od demonstranata koji je u London doputovao iz Bristola kako bi izrazio protivljenje odlasku Britanije i EU.

Desetine hiljada građana izašle su danas na ulice Londona zahtevajući novi referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, dok se u parlamentu vodila debata o sporazumu koji je premijer Boris Džonson postigao sa Briselom o Bregzitu.

Kako je ranije javio Rojters, demonstranti su se okupili u Park lejnu odakle su, noseći zastave EU, krenuli kroz centar grada ka parlamentu.

Mnogi su nosili transparente s porukama u kojima se, između ostalog, Bregzit upoređuje sa izborom predsednika SAD Donalda Trampa, neki su bili obučeni u razne kostime, od kojih jedna grupa kao voće i povrće, a neki su nosili lutke ismevajući političare, pre svega premijera Borisa Džonsona.

Izvor: Tanjug

Danas objavljeno

SZO: Dogovori bogatih zemalja ugrožavaju Kovaks

M.

Potpišete sporazum o nadoknadi štete pa isporuka vakcina!

M.

Zbog blažih mjera dijaspora i komšije hrle u BiH

M.

Ostavite komentar