Radončić: To bi bila humanitarna katastrofa za BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Radončić: To bi bila humanitarna katastrofa za BiH

-Ako Turska otvoriti granice za migrante to bi izazvalo humanitarnu katastrofu i velike probleme u BiH, upozorili su danas zvaničnici BiH.

Ministar bezbijednosti BiH Fahrudin Radončić istakao je da bi puštanje više od tri miliona izbjeglica prema EU bio uvod u “humanitarnu katastrofu nevidjenih razmjera” i da bi u tom bi slučaju jedina opcija bio zajednički odgovor svih članica Evropske unije i regiona.

On je u izjavi za sarajevski portal Klix.ba izrazio očekivanje da će Turska poštovati dogovor sa zemljama EU i dodao da BiH bezbjednosnim kanalima provjerava tačnost informacija o odluci turskih vlasti da puste migranata prema Balkanu nakon eskalacije sukoba u Siriji.

Izrazio je očekivanje da će Turska ipak postupiti odgovorno te da neće doći do masovnog egzodusa.

“I ranije je bilo sličnih najava iz Ankare, ali je Turska na kraju uvek postupala odgovorno i solidarno. Nadamo se da će se to dogoditi i sada”, rekao je Radončić.

Šef Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić je istakao da je priliv migranata već znatno povećan i da će ova godina biti još teža i izazovnija za BiH kada je riječ o ilegalnim migracijama.

(Tanjug)

Danas objavljeno

PRONAĐENO TIJELO U BIJELJINI Dvije osobe pod nadzorom policije, u toku pretresi

Vanja A

Najteži slučaj pedofilije u istoriji BiH

Vanja A

“Velika Rusija se ponovo rađa”

Vanja A

Ostavite komentar