Radončić objasnio razloge za ostavku na mjesto ministra - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Radončić objasnio razloge za ostavku na mjesto ministra

Fahrudin Radončić će podnijeti ostavku na mjesto Ministra bezbjednosti BiH na današnjoj sjednici Savjeta ministara BiH.

Radončić je danas kazao da su razlozi potpuno principijelne prirode, te da “nema nikakvih tenzija, nervoza i polemika”.

“Zahvaljujem se SDA što je omogućila i meni i SBB-u da budemo u toj parlamentarnoj većini u Savjetu ministara BiH. Pojavile su političke razlike u odnosu na neka strateška pitanja unutar BiH. Ja sam tražio da migranstku krizu riješimo legalnim deportacijama i da imamo problem sa Pakistanom i njegovom ekselencijom u Sarajevu. Čekao sam dvije stvari, da se završi pandemija i da dobijemo zamjenika”, kazao je Radončić.

Naveo je da je drugi razlog “jedno strateško neslaganje vezano za aferu Respiratori”.

“Ne pada mi na pamet da se bavim krivicima, ali kao ministar bezbjednosti ne mogu prihvatiti opciju da se na jedan jednostranački pa ponekad i nacionalistički način prijeti kompletnom pravosuđu BiH. Trojica postupajućih tužilaca su Bošnjaci. Praviti metu od državnih tužilaca, policajaca i sudova, ne mislim da bi bilo koji ministar bezbjednosti mogao da gleda, a da ne reagira”, naveo je.

Kao treći razlog naveo je da odnosi u vladajućoj koaliciji nisu takvi da on procjenjuje da će doći do relaksacije odnosa.

“Građani očekuju rezultate, a Savjet ministara je praktično talac odnosa SDA-HDZ-SNSD. Situacaja nije optimistična i ponekad treba izaći iz priče za koju smatrate da nije dobra”, naveo je Radončić između ostalog.

(N1)

Danas objavljeno

BiH po smrtnosti druga u svijetu, a prva u Evropi

M.

Vučić o privođenju Dijane Hrkalović: U narednim danima biće još hapšenja

M.

Nije postignuta saglasnost: Zakon o zaštiti ćirilice ide na Ustavni sud Srpske

M.

Ostavite komentar