Radončić dodatno obrazložio razlog povlačenja - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Radončić dodatno obrazložio razlog povlačenja

Nakon što je danas obznanio zbog čega se povukao sa čela Koordinaciong tijela BiH za zaštitu i spašavanje, ministar bezbjednostiBiH Fahrudin Radončić dodatno je obrazložio ovaj njegov čin.

“Do mene dolaze zabrinuti glasovi, ali i neki politizirani stavovi, kako ću se ponašati kao ministar bezbjednosti BiH, nakon što sam prepustio poziciju u Koordinacionom tijelu, odnosno jesam li se sklonio iz bitke. Od humanitarne podjele jesam, iz bitke nisam, niti ću. Nema bjekstva, to u mom životu, pa ni u ratu, nikad nije bilo opcija. Znači, nema razloga da posao ministra, koji je bazično važan u ovakvim vanrednim situacijama, ne nastavim raditi u punom kapacitetu i s maksimalnom energijom i punim srcem”, napisao je Radončić na svom Instagram profilu.

On je na današnjoj konferenciji za medije naveo kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem korona virusa.

“Uostalom, da bih mu se još više posvetio, sklonio sam se s posla koji više nije strateški i koji mogu raditi i drugi menadžeri. Zbog ljudi koji iskreno vide i poštuju moj rad, objavljujem izvorni tekst mog dopisa gospodinu Tegeltiji. Slobodan sam zamoliti pažnju na posljednja tri pasusa. Tu je sve jasno!”, napisao je Radončić, koji je objavio ovaj dokument.

“Nema uzmicanja, narod, životi i zdravlje naših građana, što manje bolesnih i mrtvih, pa i naša savjest da smo učinili ama baš sve što je u našoj moći, na prvom su mjestu. Nema razloga da se o tome brinu opozicione hijene, koje čak i u ovoj općoj i neviđenoj borbi na život i smrt, samo bolesno razmišljaju kako da se vrate u nedavno izgubljene fotelje”, poručio je on.

(Klix)

Danas objavljeno

Putin dodijelio Snoudenu rusko državljanstvo

Vanja A

Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi

Vanja A

EU će odložiti odluku o ograničenju cijena ruske nafte

Vanja A

Ostavite komentar