Radončić Ćuluma predložio za direktora SIPA-e - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Radončić Ćuluma predložio za direktora SIPA-e

Ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić predložio je Darka Ćuluma za novog direktora SIPA-e umjesto Perice Stanića, saznaje Klix.ba.

Ovu informaciju za Klix.ba je potvrdio upravo državni ministar Fahrudin Radončić.

“U ponedjeljak sam stavio van snage prijedlog bivšeg ministra bezbjednosti Dragana Mektića da za direktora SIPA-e bude izabran Perica Stanić. Nakon obavljenih konsultacija sa parlamentarnom većinom donio sam odluku da oficijelno predložim Darka Ćuluma i on je sada u proceduri za novog direktora SIPA-e”, izjavio je Radončić.

Potvrda Darka Ćuluma za direktora SIPA-e mogla bi se naći već na narednoj sjednici Savjeta ministara BiH, a prije toga će biti obavljene konsultacije na Kolegiju sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom.

Ipak to će biti poznato tek naredne sedmice poslije radnog sastanka i priprema za sjednicu koja je zakazana za 23. januar.

“Tada ćemo znati dnevni red odnosno da li će potvrda Ćuluma biti na toj ili nekoj od narednih sjednica”, dodao je Radončić.

Saznajemo da su Radončić i Ćulum razgovarali o ovom imenovanju te da je aktuelni direktor Policije RS-a i dalje veoma zainteresovan za čelnu poziciju u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Perica Stanić, iako najbolji kandidat za novi mandat na ovoj funkciji i prijedlog prošlog ministra sigurnosti Dragana Mektića, nakon što je predao dužnost u SIPA-i vratio se u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, odakle je i raspoređen na čelno mjesto SIPA-e.

Perica Stanić u proteklih mjesec dana obavlja funkciju savjetnika direktora Policije RS-a – Darke Ćuluma. Treba podsjetiti da funkciju v.d. direktora SIPA-e trenutno obavlja Đuro Knežević.

(Klix)

Danas objavljeno

Turska započela raspoređivanje specijalaca na KiM

Vanja A

Ruska vojska spriječila napad ukrajinskih diverzanata u Belgorodskoj oblasti Rusije

Vanja A

Kamion sletio s puta, jedna osoba nastradala

Vanja A

Ostavite komentar