"Radomir je bio u komi, prije 15 dana se pojavio tračak nade, a onda se stanje naglo pogoršalo" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Radomir je bio u komi, prije 15 dana se pojavio tračak nade, a onda se stanje naglo pogoršalo”

Nekadašnji trener i fudbaler Radmilo Ivančević opisao je poslednje dane svog velikog prijatelja, Radomira Antića.

Antić je preminuo u ponedeljak u u 72. godini.

Ivančević i Antić su počeli karijeru zajedno u Partizanu, da bi nastavili saradnju u Fenerbahčeu i Ovijedu, a sudbina ih je razdvojila od zajedničke selidbe u Atletiko.

“Ostali smo prijatelji do poslednjeg dana. Posle svega što je napravio kao igrač i trener, nije imao sreće da izdejstvuje poslednju pobedu. Čuli smo se pred katolički Božić, bio je na odmoru sa suprugom u Marbelji, pozlilo mu je, hitno je prebačen u Madrid, lekari su konstatovali kamen u žuči, došlo je do komplikacija, oštetio je pankreas”, rekao je Ivančević za RTV Sunce Aranđelovac.

Ivančević je opisao kako je tekla životna bitka proslavljenog Srbina.

“Borio se bukvalno sve vreme. Bio je na aparatima. U jednom trenutku i u komi. Pre 15-ak dana pojavio se tračak nade. Uspeo je da sedne, komunicira, međutim, stanje se naglo pogoršalo, a zbog virusa korona pomerili su ga u nameri da ga osame. Nažalost, sinoć mi je njegova supruga saopštila da smo ostali bez Radomira”.

Antića je opisao kako velikog čoveka, spremnog da pomogne u svim situacijima.

“Koga je prihvatio za prijatelja, bio je u stanju ruku da mu da. Nije lako prihvatao ljude. Dugo je procenjivao ko je pravi. Nekad je imao probleme, jer je uvek glasno mislio, govorio ljudima otvoreno, u oči, mnogima se to nije svidelo. Tako je i ovde svojevremeno imao problema. Odveo je reprezentaciju na Svetsko prvnstvo, spletom nesrećnih okolnosti nismo prošli u drugi krug takmičenja, što je ljudima bilo dovoljno da stupe u sukob s njim. To nije prihvatao i onda su se razišli. Bio je principijelan čovek, profesionalac 200 odsto, sve je radio smišljeno, u svakom trenutku je znao šta hoće”, podvukao je Ivančević.

Danas objavljeno

Novak dobio izvinjenje iz Australije

Vanja A

Salah odredio svoju cijenu 1.080.000 KM nedeljno

Vanja A

Ferguson došao u Junajted da ugasi “požar” Solskjera

Vanja A

Ostavite komentar