Radojičić: Zaražen učenik OŠ "Ivo Andrić"; Izvršena dezinfekcija škole - BIGportal.ba
Banja Luka

Radojičić: Zaražen učenik OŠ “Ivo Andrić”; Izvršena dezinfekcija škole

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da je učenik banjalučke Osnovne škole “Ivo Andrić” zaražen virusom korona, što je prvi potvrđeni slučaj zaraze u novoj školskoj godini.

  • Po informacijama koje imamo od sinoć, dijete je jedan dan išlo u školu i zaraženo je iz porodičnog kontakta. U školi su odmah odreagovali u skladu sa procedurama i polovina odjeljenja je upućena u izolaciju 14 dana – rekao je Radojičić.

On je naveo da niko od djece iz razreda u ovom momentu nema simptome, te da je izvršena dezinfekcija škole.

Radojičić je istakao da u svakom konkretnom slučaju treba procjenjivati stepen rizika, što znači da li je dijete i koliko bilo u kontaktu sa drugima, da li odjeljenje ili pola odjeljenja mora ići u izolaciju.

  • Znači, nije imperativna norma. U ovom slučaju u školi su procijenili da treba, te su postupili u skladu sa procedurom i polovina odjeljenja je 14 dana u izolaciji, škola dezinfikovana i radimo dalje – rekao je Radojičić.

Ocijenio je da je školska godina “počela sasvim dobro, s obzirom na okolnosti, iako su odjeljenja podijeljena, a školski časovi skraćeni”.

  • Možemo reći da smo prilično zadovoljni prvom sedmicom – rekao je Radojičić i dodao da treba određeno vrijeme kako bi se sve ustalilo i kako bi svi ušli u novi režim rada.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 12.decembar 2022. godine

Vanja A

Svaki vikend do polovine januara: Obustava saobraćaja zbog “Banjalučke zime”

M.

“Vidljivo poboljšanje grijanja”

M.

Ostavite komentar