Radojičić: U Banjaluci više od 5.000 osoba u izolaciji zbog korone - BIGportal.ba
Banja Luka

Radojičić: U Banjaluci više od 5.000 osoba u izolaciji zbog korone

Više od 5.000 osoba na području grada Banjaluka je trenutno u izolaciji zbog pozitivnog nalaza na virus korona ili su najbliži kontakti tih osoba, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke prilikom posjete Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, značajan broj ljudi još čeka na pregled ili testiranje na virus korona, te da je zdravstveni sistem preopterećen.

“Ovo su velike cifre, a Dom zdravlja svoje kapacitete svakodnevno prilagođava kako bi uspio sve postići. Kada dodate na ovih 5.000 broj lica koji traže pregled, rendgensko snimanje i testiranje dolazi se do brojeva na koje primarna zdravstvena zaštita ne može da odgovori u roku dva ili tri dana”, naglasio je Radojičić.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, istakao je da je Radojičićem razgovarao o rješavanju infrastrukture na području naselja Paprikovac i ove ustanove.

“Usvojen je regulacioni plan za Paprikovac i na ovom mjestu je planirano mnogo projekata kako bi imali što bolje uslove za rad. Pored modernog i dobrog kliničkog centra ovdje ćemo imati Medicinski fakultet i srednju Medicinsku školu, Institut za naučno-istraživački rad, novu kliniku za onkologiju, novi objekat za psihijatriju, zatim objekat za transfuziju, te rekonstrukciju klinika za ginekologiju i pedijatriju, te pravljenje garaže koja će riješiti problem parkiranja na UKC RS. Mnogo je planova, a sve ovo će biti realizovano uz podršku Vlade RS i grada Banjaluka, kao i zdravstvenih radnika”, istakao je Đajić.

Danas objavljeno

Human gest! Besplatni termini na gradskom bazenu za djecu sa poteškoćama u razvoju iz Banjaluke

M.

Za dva dana više od 170 zahtjeva: Porodiljama u Banjaluci novčana naknada od velikog značaja

M.

Skoro pola godine od početka radova: Čuvena fontana vraća dašak stare Banjaluke

M.

Ostavite komentar