Radojičić: Sudija nije pogrešio kod penala za Zvezdu, golovi Partizana regularni - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Radojičić: Sudija nije pogrešio kod penala za Zvezdu, golovi Partizana regularni

Predsednik sudijske komisije FS Srbije Igor Radojičić analizirao je sporne detalje sa prethodnih prvenstvenih utakmica Crvene zvezde i Partizana.

Crvena zvezda je u Surdulici pobedila Radnik sa 5:0 dok je Partizan bio bolji od Spartaka (4:0).

“Mislim da je ispravna odluka kod penala za Zvezdu u 5. minutu. Ben je prvi došao do lopte, sklonio je, ali golman ga sapliće i sve je ispravno. I drugi kazneni udarac je bio ispravan. Lopta je pogodila igrača Radnika u ruku. Međutim, sudija nije najboje video ceo kazneni prostor i da je video možda bi pustio da se igra nastavi. Da je sačekao sekund, dva, bio bi mnogo lepši utisak suđenja, jer bi dozvolio prednost posle koje je Zvezda dala gol”, izjavio je Radojičić za televiziju “Arenasport”.

Mnogi su mišljenja da je Degenek mogao da dobije i drugi žuti karton posle prekršaja na sredini terena, kao i Jovančića koji je bio poslednji igrač u jednoj kontri Radnika.

Sporna su bila i dva prekršaja Zvezde, odnosno Jovančića kao poslednjeg igrača i Degeneka na sredini. Australijanac je već imao žuti karton.

“Jeste postojao kontakt Jovančića i Makarića, ali igrač Radnika pravi još jedan kontakt i teatralno pada. I da je arbitar svirao prekršaj, ne bi mogli da mu zamerimo. Što se tiče Degeneka, on je imao žuti, ali taj prekršaj nije bio za žuti. Bitno je koliko povlačenje traje. Nije svako povlačenje za žuti, jer napad nije obećavajući. Igrač Radnika ne ide kao golu, već ka drugom igraču Zvezde”, istakao je Radojičić.

Subotičani s smatrali da jedan gol Partizana nije bio regularan, tačnije da su sudije previdele ofsajd poziciju.

“Kod prvog gola Partizana se radi o santimetrima, a ukoliko postoji određena dilema onda se prednost daje napadačima. Mislim da je ovde sve regularno kod gola Partizana, jer mi se čini da su bili u liniji. Penal za Spartak nije bio na isteku pola sata, jer nije postojala namera. Jeste igrač Spartaka pao, ali je Sadik bio jači u duelu”, rekao je Radojičić koji je dodao i da je bio čist penal za Partizan u drugom poluvremenu, te da nije bilo ofsajda kod trećeg gola Partizana.

Danas objavljeno

Greška Ferstapena, pol-pozicija za Hamiltona

Vanja A

Luka Jović pogodio za Real poslije 22 mjeseca!

Vanja A

Jokić u MVP režimu – košarkaški čas od 27 minuta u “hramu”

Vanja A

Ostavite komentar