Radojičić: Situacija u Banjaluci osjetljiva i promjenjiva - BIGportal.ba
Banja Luka

Radojičić: Situacija u Banjaluci osjetljiva i promjenjiva

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, rekao je nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije da je epidemiološka situacija u Banjaluci osjetljiva i promjenjiva ali da ciljevi i dalje isti, a to su zaštita života i smanjenje broja oboljelih.

Na sjednici je zaključeno da se s obzirom na to da se stariji mogu kretati više, pojača nadzor nad svim objektima i prostorima koji su vezani za starije osobe, domovi za stare, zdravstvenim ustanovama i javne kuhinje.

Radojičić je naglasio da imamo povećan broj preminulih u Banjaluci i da dominiraju osobe starije životne.

Na sastanku je, takođe zaključeno da od ponedjeljka počinje da saobraća javni gradski i prigradski prevoz s minimalnim brojem polazaka, većinom za radnike. U početku se može prevoziti maksimalno 50 odsto putnika, sve u skladu s preporukama Instituta za javno zdravlje RS.

Pored toga, predškolske ustanove od ponedjeljka počinju s radom uz uputstva Instituta. Maksimalno će biti dozvoljeno 10 djece u grupi. Čišćenje i dezonfekcija su završeni, a svi radnici će biti testirani po prioritetu. Kontrolni organi će nadgledati dolazak i prijem djece.

Što se tiče plaćanja, kako je navedeno nakon sastanka, 50 odsto će plaćati oni čija djeca idu u vrtić, a neće.

Prema riječima dr Nevene Todorović, direktorice Doma zdravlja, 35 djece je u izolaciji, četvoro je pozitivno, ostali su u izolaciji po osnovu roditelja.

NN

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za 12.decembar 2022. godine

Vanja A

Svaki vikend do polovine januara: Obustava saobraćaja zbog “Banjalučke zime”

M.

“Vidljivo poboljšanje grijanja”

M.

Ostavite komentar