Radojičić: Nastojaćemo da đaci budu u klupama do polugodišta - BIGportal.ba
Banja Luka

Radojičić: Nastojaćemo da đaci budu u klupama do polugodišta

Nastojaćemo da ne bude ponovnog prekida nastave na području grada, kako bi učenici do kraja polugodišta ostali u đačkim klupama i imali redovan nastavni proces, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, nakon sastanka koji je organizovan sa direktorima osnovnih škola zbog epidemiološke situacije.

Prema njegovim riječima, ukoliko dođe do dramatičnog pogoršanja epidemiološke situacije sa virusom korona na području grada, u tom slučaju će doći do zatvaranja škola.

“Ovo je neki zajednički stav, direktora, grada i struke. Broj oboljelih osnovnoškolskog uzrasta je srazmjerno mali, i znatno je ispod jednog procenta od ukupno zaraženih”, naglasio je Radojičić.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, kazala je da je uvidom u evidencije ove ustanove na virus korona na području grada ukupno pozitivno 176 djece osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta.

“Ukupno se u izolaciji trenutno nalazi 440 djece. U Domu zdravlja Banjaluka obezbijedili smo tri ambulante za preglede djece predškolskog i školskog uzrasta”, navela je Todorovićeva.

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola banjalučke regije, istakao je da je težnja i zajednički stav svih prisutnih na sastanku da se prvo polugodište ove školske godine privede kraju bez prekida nastave.

Danas objavljeno

Ove ulice danas bez vode zbog radova na cjevovodu

M.

Planirana isključenja električne energije za 20.10.2021. godine

Vanja A

„Božiji čovek“, film o Svetom Nektariju, stigao u banjalučke bioskope

Zeljka

Ostavite komentar