Radnik iz Višegrada stradao u mašini za miješanje betona - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Radnik iz Višegrada stradao u mašini za miješanje betona

Pedesetogodišnji radnik E. G. preminuo je na radnom mjestu juče nakon što je njegovo tijelo zahvatila mašina za pravljenje betona u naselju Doglodi u Sarajevu. Kako je rekla portparolka MUP-a KS Suvada Kuldija, tragedija se dogodila oko 12:05 sati u krugu firme Bau Beton. Ekipa hitne pomoći je nažalost mogla…

Pedesetogodišnji radnik E. G. preminuo je na radnom mjestu juče nakon što je njegovo tijelo zahvatila mašina za pravljenje betona u naselju Doglodi u Sarajevu.

Kako je rekla portparolka MUP-a KS Suvada Kuldija, tragedija se dogodila oko 12:05 sati u krugu firme Bau Beton. Ekipa hitne pomoći je nažalost mogla samo konstatovati smrt radnika rodom iz Višegrada.

Mještani Dogloda od šoka nisu mnogo govorili. Kazali su da je iza poginulog radnika ostalo dvoje djece.
Na mjestu nesreće i danas su vidljivi tragovi krvi, a policijska žuta traka i dalje stoji na mjestu gdje ja mašina usmrtila radnika.

Mještani koji su vidjeli tragediju kazali su da su bile užasne scene i da je mašina prepolovila čovjeka. Klix saznaje da je radnik koji je stradao ušao u mašinu za miješanje betona kako bi je očistio te da je mašina nesretnim slučajem pokrenuta, što je bilo kobno.

Policija zajedno s inspektorom za rad i Tužilaštvom KS je izvršila uviđaj te rade na daljem dokumentovanju ove tragedije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Priština opet nudi Amerikancima: Uspostavite stalnu vojnu bazu na Kosovu

M.

“Nije u planu pooštravanje epidemioloških mjera”

M.

U Grčkoj palo više od 75 miliona tona vode

M.

Ostavite komentar