Radnici koji rade od kuće imaju pravo da se isključe ako osjećaju potrebu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Radnici koji rade od kuće imaju pravo da se isključe ako osjećaju potrebu

Poslanici Evropske unije danas su glasali za pravo zaposlenih koji rade od kuće da se isključe sa interneta i imejla u određenim trenucima.

Urezoluciji parlamentarci navode da bi isključivanje trebalo da bude temeljno pravo i žele da Evropska komisija izradi pravila koja će ljudima omogućiti određeno slobodno vrijeme u trenutku kada postoji pritisak na njih dok rade kod kuće, preneo je AP.

– Pandemija Covid-19 iz temelja je promijenila naš način rada i moramo ažurirati svoja pravila kako bismo sustigli novu stvarnost – rekao je malteški poslanik, socijalista, Aleks Agius Saliba, koji je predvodio rad na rezoluciji.

– Poslije mjeseci rada na daljinu mnogi radnici pate od negativnih neželjenih efekata kao što su izolacija, umor, depresija, bolesti mišića ili očiju. Pritisak da se uvek bude dostupan raste – naveo je Saliba i dodao da je rad od kuće izazvao premor i doveo do neplaćenog prekovremenog rada.

Rezolucija, koja nije obavezujuća donesena je sa 31 glasom za i šesti protiv i i 18 uzdržanih u Odboru za zapošljavanje Evropskog parlamenta.

Srpskainfo

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar