Radnici Centra za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka u generalnom štrajku - BIGportal.ba
Banja Luka

Radnici Centra za rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka u generalnom štrajku

Sindikalna organizacija Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Banjaluka danas je stupila u generalni štrajk.

Oni su se na ovaj korak odlučili nakon štrajka upozorenja, koji je bio 25. januara, a nakon kojeg niko od nadležnih nije reagovao na njhove zahtjeve.

Naime, oni su stupiči u generalni štrajk zbog neisplaćenih plata za decembar, te neisplaćenih doprinosa koje nisu imali šest godina.

Miroslav Gnjatović, zamjenik predsjednice Sindikata i predsjednik Štrajkačkog odbora, za “Nezavisne” kaže da se poslije štrajka upozorenja, nadležne institucije nisu oglasile, osim Duška Milunovića, ministra rada i boračko-invalidske zaštite.

” On je formirao radnu grupu kako bi se riješio ovaj problem, da popiše stanje u kojem je Centra, uslovi rada..”, rekao je Gnjatović.

Kako navodi, oni zahtijevaju da se ispita regularnost rada Uprave i menadžmenta.

“Pisali smo dopis radnoj, tržišnoj i poreskoj inspekciji i očekujemo njihov dolazak.

Tražimo poboljšanje radnih uslova, jer ovdje rade osobe sa invaliditetom. Uslovi rada takoreći ne postoje, tako da apelujemo i odlučno tražimo smjenu direktora i njegovih najbližih saradnika, a prije toga odgovornost”, kazao je Gnjatovi.

Dodaje da su se iz godine u godinu u Cemtru nagomilali milionski dugovi, te da vlada i netrpeljivost zbog podjela među radnicima.

” Ovdje je trenutno 53 radnika. Ovo je akcionarsko društvo koje je Vlada RS kupila 2011. godine i mi tražimo da se prijeđe na budžet ili na neki vid sufinansiranja kako bi se na neki način osigurali”, rekao je Gnjatović

Borislav Karalić, član Štrajkačkog odbora, kaže da su uslovi u kojima rade veoma teški.

“Mašine na kojoj radim je veoma stara, i potrebno je da se kupi nova. Takva mašina u pristojnom stanju košta 12.000 -13.000 KM.

Mi ne znamo ni kako rade ove mašine, sami se učimo”, rekao je Karalić za “Nezavisne”.

Danas objavljeno

Banjalučka Gimnazija dobija sportsko odjeljenje

M.

Banjaluka bogatija za devet beba

M.

Radovi na cjevovodu zakazani u nekoliko banjalučkih ulica

M.

Ostavite komentar