25. Marta 2020.

Radnici bolnice u izolaciji nakon smrtnog slučaja

Big Portal

Kako je za Klix.ba potvrdio Arman Šarkić, potparol JU Dom zdravlja KS, preminula je živjela u Hrasnici, njen karton je bio u ambulanti koja se nalazi na tom području i dodao je da je taj objekt već nekoliko puta dezinfikovan.

“Ambulanta u Hrasnici će biti zatvorena do daljnjeg, a kada je riječ o Domu zdravlja Ilidža, on je još uvijek u funkciji, nije zatvoren, ali i tu smo nekoliko puta uradili dezinfekciju.

Ne znam tačan broj, ali oko 20 zdravstvenih radnika za koje se smatra da se mogu dovesti u kontakt s preminulom će ići u strogu samoizolaciju i na testiranje. Pratimo situaciju, još nije odlučeno da se DZ Ilidža zatvori pa ćemo vidjeti šta će biti u narednom periodu”, naveo je Šarkić.

Šarkić je naglasio da je preminula žena bila reanimirana u sanitetskom vozilu i da je nakon toga prebačena u prostoriju za izolaciju u Domu zdravlja Ilidža.

“Zdravstveni radnici su zaista uložili sve napore da ženi spase život, ali nažalost u tome nisu uspjeli. Ovim putem izražavam saučešće porodici preminule”, kazao je Šarkić.

Ipak, s druge strane dolaze i informacije o tome da je žena koja je preminula još od 13. marta imala temperaturu, da je tražila testiranje, ali nije bila testirana te nije bila ni primljena na bolničko liječenje.

(Klix)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare