Rađa otkrio zašto je napustio NBA: Balkanci su pametniji od Amerikanaca - BIGportal.ba
Košarka Sport

Rađa otkrio zašto je napustio NBA: Balkanci su pametniji od Amerikanaca

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa objasnio je zašto je napustio ekipu Bostona i uopšte NBA ligu.

On je u redovima Seltiksa proveo četiri godine, a u Evropu se vratio 1997. godine.

Njegov odlazak se poklopio sa dolaskom Rika Pitina u klub.

“Kad je došao u Seltikse, čuo sam glasine da je hteo da se reši svih igrača. Četiri godine bio sam među najboljim igračima i osećao sam da imam pravo direktno ga pitati o njegovim planovima, odnosno hoće li me trejdovati. Rekao sam mu da imam 30 godina i da želim iskren odgovor. Ako me ne želi, u redu, to je njegova povlastica. U krajnjoj liniji to je sve posao, ali i zaslužio sam znati nakon svega što sam dao Seltiksima. Samo mi to reci i ako me već želiš trejdovati, samo da to bude kompetitivna ekipa, a ne kanta za napucavanje”, rekao je Rađa i dodao:

“Rekao mi je da me uopšte nema nameru da me šalje negde, da želi oko mene graditi ekipu. I, nekoliko dana kasnije, saznao sam da me je trejdovao u tada najgoru franšizu, Sikserse.”

Za Filadelfiju nikada nije zaigrao.

“Balkanci su pametniji od Amerikanaca i odlučio sam da ne odustanem od svog prava. Nisam tražio da me pošalje u prvake, već samo dobru ekipu. No, on to nije napravio, a ja sam rekao da imam problema sa kolenom. Stoga smo se dogovorili da se vratim u Evropu. Ne možeš da radiš sa osobom koja te laže”, zaključio je Rađa.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar