Rađa o Sretenoviću: M*da k'o dinje, kakva je to glava bila - BIGportal.ba
Košarka Sport

Rađa o Sretenoviću: M*da k’o dinje, kakva je to glava bila

Svet košarke u četvrtak je napustio bivši igrač Crvene zvezde, Partizana i Jugoplastike Zoran Sretenović, od koga se javno oprostio Dino Rađa.

Sretenović je sa Jugoplastikom tri titule šampiona Evrope, a šampion starog kontinenta bio je i sa reprezentacijom Jugoslavije dva puta. Četiri puta je bio šampion Jugoslavije, uz dva trofeja Kupa, a jedan je osvojio i sa Partizanom u SR Jugoslaviji. Kao trener je osvojio Kup Poljske 2011. godine.

“Poslednjih šest meseci su postali takvi da mi se strah javiti na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bio kao brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vremena zajedno. U prvom redu je bio čovek. Za*ebant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bio ozbiljan osim kad je igrao. A kad je igrao, kompjuter u glavi. Taj je znao sve šta treba u svakom trenutku. Bio je pravi plej koji je držao uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda k’o dinje, odbrana za primer, a i kad bi dao dva koša igrao je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj neka ti je laka zemlja”,
 napisao je Rađa.

Sretenović je umro u 58. godini života od posledica srčanog udara.

Danas objavljeno

Oboren rekord Beogradskog polumaratona

Vanja A

Troicki: Računamo na Novaka u Norveškoj

Vanja A

Janis o Mobliju: Već me je pretekao, biće bolji od mene

Vanja A

Ostavite komentar