Radikalna promjena Vilijamsovog bolida za Silverston - BIGportal.ba
Formula 1 Sport

Radikalna promjena Vilijamsovog bolida za Silverston

Poslednja ekipa šampionata F1 Vilijams na domaću trku na Silverstonu donosi veliki paket poboljšanja.

On uključuje potpuno redizajnirane bočne strane i poklopac motora kako bi pokušali da ostvare veliko unapređenje aerodinamičkih performansi, a novi paket koristiće samo Aleksander Albon.

Vilijams je ove godine u proseku najsporiji bolid, što potvrđuje i stanje u poretku konstruktora gde drže poslednje mesto sa samo tri boda koje je osvojio Albon u Australiji (10. mesto) i Majamiju (9).

Britanska ekipa je dugo najavljivala novi aerodinamički paket s kojim će navodno promeniti ceo koncept i krenuti Red Bulovim putem, kao i Aston Martin u Španiji, a uoči početka vikenda na Silverstonu šef performansi vozila Dejv Robson potvrdio je da će novi paket biti spreman za Albonov bolid kako bi se mogle izvršiti direktne uporedne analize u realnim uslovima.

Vilijams je svoje minimalističke bočne stranice zamenio značajno većim, klasičnim oblikom bočnih stranica koje imaju mnogo veću gornju površinu koja usmerava protok vazduha između zadnjih točkova poput Alpine, Red Bula i Alfa Romea.

Ekipa iz Grovea promenila je i dizajn bočnih usisnika za hlađenje koji su sada širi i plići, po uzoru na Ferari, a početak bočnih stranica sada je širi u donjem delu i agresivno usmerava vazdušnu struju prema van što bi trebalo da pomogne ublažavanju negativnog učinka koji turbulentna vazdušna struja s prednjih točkova ima na ostatak bolida.

Plići i širi bočni usisnici ujedno omogućavaju da više vazduha struji ispod njih, a nova je i konfiguracija vertikalnih pregrada na ulazu u Venturijeve tunele pre početka bočnih stranica.

Danas objavljeno

Ronaldo se oglasio: Imam dokaze

Vanja A

Mask o Mančester junajtedu: Šalio sam se

Vanja A

Dončić o duelu sa Jokićem, Srbijom, Evrobasketu: Cilj je medalja, zlatna medalja

Vanja A

Ostavite komentar