Radikalna odluka Mitsubishija - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Radikalna odluka Mitsubishija

Mitsubishijeva odluka na snagu nastupa već od septembra, tvrdi Autonews Europe pozivajući se na neimenovane izvore, a riječ je o odluci kojom se obustavljaju isporuke SUV modela na evropsko tržište.

Vijest o ovom ipak iznenađujućem potezu vodstva Mitsubishija dolazi nedugo nakon službene objave kako će kompanija olabaviti svoju prisutnost u Europi, biti angažiranija na jugoistoku Azije, te obustaviti isporuku novih modela u Evropu.

Radi se o radikalnom potezu kojim se obustavlja lansiranje novih modela u Evropi, ali i povlače modeli koji su držali osnovu prodaje marke.

Podsjetimo, Mitsubishi Outlander PHEV je najprodavaniji plug-in hibrid u Europi, a koji zajedno sa SUV modelima ASX i Eclipse Cross čini 64% evropske prodaje. A to s obzirom na 53.242 prodana vozila u prvih šest mjeseci krizom pogođene 2020. godine i nije malo.

Isti izvor napominje kako će najprodavaniji Mitsubishi, model Space Star, u Evropi ostati do kraja iduće godine. Ista sudbina čeka i pick-up model L200.

Ovako oslabljena evropska ponuda će biti veliki izazov za lokalne distributere koji više ne mogu biti konkurentni, a time i poslovno održivi. Mitsubishi Evrope se još nije oglasio na ovu temu.

Index

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar