Radiću ukinuta presuda za ispaljivanje zolje na zgradu "Agrama" - BIGportal.ba
Hronika Vijesti

Radiću ukinuta presuda za ispaljivanje zolje na zgradu “Agrama”

Okružni sud u Banjalci ukinuo je presudu Aleksandru Radiću (44) iz Čelinca koji je nepravosnažno bio osuđen na dvije godine zatvora zbog optužbi da je 30. marta 2018. godine ispalio projektil iz ručnog raketnog bacača “zolja” na zgradu koncerna “Agram” u Banjaluci.

Predmet je vraćen Osnovnom sudu u Banjaluci na novi postupak, prenosi portal “Faktor”.

Optužnicu u ovom predmetu podiglo je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Radić se prvo sumnjičio za krivično djelo terorizam, ali je na kraju djelo okvalifikovano na spomenuti način.

Radić je inače bio aktivista SDS-a i povjerenik ove stranke u Čelincu. On je na ranijim ročištima tokom svjedočenja odbacio sve optužbe i umiješanost u ovaj slučaj.

U optužnici se navodilo da je spomenutog dana oko 23.40 sati u ulici Bulevar srpske vojske ispalio projektil iz vojnog borbenog protivoklopnog sredstva – ručnog raketnog bacača M80, 64 mm, a da se u tom trenutku u zgradi nalazio čuvar D. D.

Raketa je pogodila deveti sprat zgrade gdje su smještene poslovne prostorije jednog društva za osiguranje, te je eksplodirala, probila prozor na zgradi i završila putanju u plafonu kancelarije.

“Usljed dejstva eksplozije bojeve glave ovog projektila, izazvana je opasnost po život oštećenog D. D. i prouzrokovana materijalna šteta u iznosu od 29.129 KM”, stoji u optužnici.

Teretio se da je nakon toga, u ulici Frana Supila bacio prazan lanser i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Nezavisne

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar