Rad vrtića doveden u pitanje zbog gradskog budžeta - BIGportal.ba
Banja Luka

Rad vrtića doveden u pitanje zbog gradskog budžeta

U Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka nastali su veliki problemi kada su saznali da budžet grada nije usvojen, te su došli u situaciju da nemaju sredstva za isplatu martovskih plata, potvrdila je Vesna Banjac, v.d. direktora Centra za predsˇkolsko vaspitanje i obrazovanje.

“S obzirom na to da je povećan broj radnika otvaranjem novih vrtića, došli smo u situaciju da nemamo sredstava da isplatimo martovske plate”, kazala je Banjčeva.

Dodala je da još uvijek imaju zalihe hrane, jer su uspjeli napraviti dogovor sa dobavljačima.

Naglasila je da, ako se ovakva situacija nastavi, radnici će biti prinuđeni da štrajkuju.

“Nadam se da će razum nadvladati i da ćemo sve riješiti. Maksimalno ćemo se potruditi da nastavimo sa radom, ali pitanje je da li će radnici moći raditi u ovim uslovima”, kazala je ona, prenose Nezavisne.

Skupština grada Banjaluka još nije usvojila budžet za ovu godinu zbog čega su gradske ustanove i preduzeća došli u finansijske probleme.

Do usvajanja budžeta nije došlo zbog megalomanskih amandmana SNSD-a na predloženi budžet, kojim se na teret grada stavlja finansiranje zdravstvenih radnika, penzionera…što je u nadležnosti republičkog budžeta.

(BN)

Danas objavljeno

Danas suve slavine u Carigradskoj ulici

M.

Poziva i druge da slijede njegov primjer: Gradonačelnik najavio da sutra počinje izgradnja parka kojeg finansira njegova porodica

M.

“Presretač” od danas na području Banjaluke

M.

Ostavite komentar