Rad s dokumentima na Androidu postao lakši - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Rad s dokumentima na Androidu postao lakši

Korisnici G Suite-a sada će moći da uređuju, komentarišu i sarađuju na datotekama Microsoft Office-a na Android uređajima pomoću Google softvera za kancelarijsku produktivnost.

Ovo ažuriranje znači da korisnici Google dokumenata, tabela i prezentacija na mobilnim uređajima više neće morati da pretvaraju Microsoft Office dokumente u format koji funkcioniše sa Google-ovim mobilnim aplikacijama. Funkcija Office uređivanja u G Suite nudi alate za saradnju u realnom vremenu, kao i poboljšane opcije dijeljenja i kontrole, prenosi Zdnet.

Takođe, smanjuje potrebu za preuzimanjem i slanjem priloga datoteka putem e-pošte. Da bi koristili Office uređivanje, korisnici moraju da otvore Google drajv i tamo sačuvaju Office datoteku sa kojom žele da rade. Na Google drajvu, duplim klikom otvara se pregled datoteke, odakle korisnici mogu da kliknu na “Otvori u Google dokumentima/tabelama/slajdovima “.

Funkcija podržava:

    Word datoteke: .doc, .docx, .dot

    Excel datoteke: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlt

    PowerPoint  datoteke: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Ova funkcija počela je da se uvodi za korisnike od 8. septembra. U ovom trenutku, ne spominje se dostupnost Office uređivanja za G Suite na iOS uređajima, međutim Google je ranije najavio da će iOS biti dostupan kasnije ove godine.

(pcpress.rs)

Danas objavljeno

Vodafon Grčka pokreće 5G uslugu početkom 2021.

D

Narandžasto svjetlo na ekranu, možda vas neko posmatra

D

Microsoft tvrdi: Bićete zadovoljni poboljšanim Windowsom 10

D

Ostavite komentar