Rad od kuće promijenio sve: Svaki peti Britanac ne želi nazad u kancelariju - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Rad od kuće promijenio sve: Svaki peti Britanac ne želi nazad u kancelariju

Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtuelnim sastancima obučena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njen donji dio, pokazala je anketa YouGova, sprovedena u Britaniji.

Rezultati ukazuju na to da je 42 odsto onih koji rade od kuće “umorno od Zooma”, ali samo ih se 14 odsto želi vratiti na posao u punom radnom vremenu kad se pandemija završi.
Svaki peti ispitanik odgovorio je da se ne želi vratiti nikad.
Istraživanje je sprovedeno nešto više od godinu dana nakon prvih karantina.
U anketi je učestvovalo 2.027 radnika na daljinu. Gotovo ih polovina (45 odsto) želi balans između rada od kuće i rada u kancelariji, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u nedelji.
Kao najčešći razlog za to (51 odsto) naveli su izbegavanje putovanja na posao. U 34 odsto slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate.
Dvadeset odsto želi da nastavi rad na daljinu jer tako mogu duže da spavaju, a 15 odsto jer ne moraju nositi formalnu odeću.
Čavrljanje s kolegama je ono što im najviše nedostaje iz kancelarijskog života (43 odsto), a zasićenost Zoomom, s 31 odsto, drugi je razlog za povratak na posao.
Trideset odsto ispitanika priznalo je da virtuelnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25 odsto ih se usput bavilo internetskom kupovinom, a 15 odsto je za vreme sastanka igralo kompjuterske igrice.
“Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao pre pandemije. Zaposleni traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće”, rekli su iz YouGova.
Autor: Hina

Danas objavljeno

Bili Ajliš oborila rekord za najbrže skupljenih milion lajkova

Vanja A

Taylor Swift postala je prva žena koja je ikad osvojila ovu kultnu nagradu

Vanja A

Istraživanje potvrdilo: Bolji san uz psa nego uz supruga!

Vanja A

Ostavite komentar