13. Maja 2020.

Rad od kuće ostaje zauvijek, poručio Tviter zaposlenima

Big Portal

Kompanija „Tviter“ saopštila je u utorak da je prva velika tehnološka firma koja zaposlenima omogućava stalni rad od kuće, čak i pošto se okonča epidemija koronavirusa.

Izvršni direktor kompanije, Džek Dorsi, poslao je obaveštenje zaposlenima da oni kojima pozicije to dozvoljavaju, mogu da nastave da rade na daljinu i kada se kancelarije otvore.

„Bili smo jedna od prvih kompanija koja je prešla na model rada od kuće. Bićemo i dalje, i nastavićemo da na prvo mesto stavljamo sigurnost naših ljudi“, navodi portparol „Tvitera“.

Svi kompanijiski događaji uživo su odloženi, a iz kompanije navode da većina njihovih kancelarija neće biti otvorena pre septembra.

„Neki to možda neće shvatiti ozbiljno jer je to ‘Tviter’ – ali iz Silicijumske doline možemo mnogo naučiti o fleksibilnosti na radnom mestu“, kaže Srinat Srinivasan, gostujući profesor na Fakultetu novinarstva na Univerzitetu „Stoni Bruk“ u Njujorku.

„Postojalo je uverenje da je rad od kuće bio način da se sakrijete od šefa, a vreme koje provedemo u kancelariji se više vrednovalo. Ali, pokazalo se da ljudi mogu biti mnogo produktivniji u obavljanju zadataka radeći od kuće. Mnogi se žale da više rade od kuće i da su iscrpljeni“, dodaje profesor

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare