Racije u Banjaluci: U jednom kafiću zatečeno 66 gostiju od maloljetnika oduzet bokser - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Racije u Banjaluci: U jednom kafiću zatečeno 66 gostiju od maloljetnika oduzet bokser

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka tokom proteklog vikenda obavili su racije u tri ugostiteljska objekta u Banjaluci.

Prilikom racije u jednom od ugostiteljskih objekata vlasništvo A.P. utvrđeno je kršenje odrebi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. U objektu je tom prilikom zatečeno 66 osoba.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu „Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

– U okviru ovih aktivnosti izdata su četiri prekršajna naloga vlasnicima i konobarima u dva ugostiteljska objekta zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkohola“. Takođe, u dva ugostiteljska objekta zatečeno je devet maloljetnika kako konzumiraju alkoholna pića. Obavještene su nadležni inspekcijski organi, koji će preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Kod jednog maloljetnog lica pronađen je i oduzet „bokser“ te će protiv istog biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka – pojasnila je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Kod A.P. pronađen je i oduzet lanac sa trideset alki i katancem i kod D.I. pronađena je i oduzeta drvena palica.

– Takođe, na području Policijske uprave Banjaluka, izvršena je kontrola 153 ugostiteljska objekta u pogledu poštovanja odrebi Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Upustva instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije, kojom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti u radu – rekla je Mučibabićeva.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

U Srpskoj preminulo 16 osoba, novozaraženih 573

M.

Uhapšen zbog prijetnji bombom

M.

U Sloveniji rekordnih 17.491 novozaraženi

M.

Ostavite komentar