Qualcomm sprema novi čipset za jeftinije gejming telefone - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Qualcomm sprema novi čipset za jeftinije gejming telefone

Najveći broj telefona, koji se promovišu kao gejming modeli, u sebi uobičajeno sadrže premijum hardver (kao što je Qualcomm Snapdragon 888/888+ procersor).

Sada novi izveštaj sajta WinFuture tvrdi da Qualcomm radi na čipsetu iz srednjeg segmenta, koji proizvođači mogu da iskoriste za kreiranje jeftinijih gejming telefona.

Izveštaj sugeriše da je naziv čipseta Qualcomm SM6375, a trebalo bi da ima četiri jezgra sa višim taktom i četiri sporija jezgra. Izveštaj pominje da bi mogle postojati do četiri verzije ovog čipseta, sa jezgrima brzine do 2.5GHz.

Čipset je testiran na telefonima developera koji imaju displeje sa osvežavanjem od 144Hz. Sugeriše se da bi čip mogao imati Snapdragon 695 brendiranje kada bude komercijalno objavljen.

Qualcomm sprema novi čipset za jeftinije gejming telefone

Isti izveštaj pominje još jedan čip – SM6225, ali za njega još ne postoje specifikacije. Ovaj model bi mogao imati slične specifikacije kao aktuelni Snapdragon 765 čipset.

Nije pomenuto kada bi Qualcomm mogao predstaviti pomenute čipove, niti koji telefoni bi ih mogli koristiti. Prema navodima izvora, TSMC kreira oba procesora.

Izvor: AndroidAuthority

Danas objavljeno

Video igre na koje treba obratiti pažnju u oktobru

Vanja A

Da li vještačka inteligencija već bolje čita sa usana od ljudi?

Vanja A

Twitter nagoveštava kako će izgledati opcija izmijene tvitova

V.R.

Ostavite komentar