Qualcomm Snapdragon 888 Plus dolazi na najjače ASUS-a i Motorole telefone - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

Qualcomm Snapdragon 888 Plus dolazi na najjače ASUS-a i Motorole telefone

Snapdragon 888 Plus, pojačana verzija osnovnog Qualcomm-ovog modela 888, uključuje obavezno povećanje brzine takta sa 2,86 GHz na skoro 3 GHz, ali takođe donosi i nadograđeni AI modul koji obećava više od 20 posto poboljšanja performansi za zadatke poput efekata kamere i poništavanja šuma.

Inače možete očekivati poznatu Krio 680 CPU arhitekturu i Adreno 660 grafiku. X60 modem i dalje dostiže 7,5 Gbps, mada to nije baš problem kada ni najbrže trenutne 5G veze neće biti blizu iskorišćavanja Qualcommovog hardvera.

Kao i kod prošlogodišnjeg 865 Plus, ipak se najviše radi o kompanijama koje ugrađuju čip u svoje uređaje. Qualcomm već ima niz prepoznatljivih kupaca svrstanih u Snapdragon 888 Plus, uključujući ASUS-ov sledeći ROG telefon, Honor’s Magic 3, najmanje jedan Motorola uređaj, kao i telefone kompanije Vivo i Xiaomi. Takođe ne bismo odbacili telefone drugih glavnih kupaca, kao što su moguća Samsung-ove unapređene serije preklopnih uređaja.

Prvi telefoni koji koriste Snapdragon 888 Plus trebalo bi da se isporuče negde u trećem kvartalu godine. Poboljšanja neće učiniti da zažalite zbog kupovine ROG Phone 5 (ili bilo kog drugog telefona zasnovanog na Snapdragon-u 888), ali će osigurati da Android telefoni u zadnjoj polovini 2021. godine koriste Qualcommovu najnoviju tehnologiju.

Danas objavljeno

Samsung sa One UI 5.0 iskopirao iOS 16 zaključani ekran

Vanja A

Intel odgovara na Zen 4 izazov, 13. generacija Core procesora spremna

Vanja A

iOS 16 pravi ozbiljne probleme sa baterijom

Vanja A

Ostavite komentar